Manchester United

Ferguson elégedett a kerettel, nem akar igazolni

A Manchester United hat pont előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, így Ferguson szükségtelennek tartja a Vörös Ördögök keretét tovább erősíteni.

Sir Alex Ferguson a kispadon - Fotó:AFP

Sir Alex Ferguson nem érzi szükségét, hogy a Manchester United kilépjen a játékos piacra januárban. A skót menedzser úgy véli, jelenleg nincs „érték” a piacon, így nem is érdemes játékosok után nézelődniük. Nem zavarja a Manchester City remek formája és az Arsenal fiatal csapatának szárnyalása sem. A Vörös Ördögök jelenleg veretlenül vezetik a Premier League tabelláját, két győzelemre van tőlük lemaradva a második Manchester City.

„Télen nem áll szándékunkban az átigazolási szezonban részt venni, csak egy játékost szerettem volna idehozni, de ez a kérdés már nem aktuális. Nem érzem szükségesnek vásárolni valakit csak azért, hogy felkavarjuk az állóvizet, ahogy mondtam több mint elégedett vagyok a csapat keretével” – jelentette ki a skót mester.

Ferguson önbizalma nem csak a hétvégi 5-0-s siker miatt nőhet, hanem azért is, mert a csapat úgy is erősödhet, hogy nem igazol. A hosszabb ideje sérült Antonio Valencia ugyanis a következő hónapban már visszatérhet a csapatba, ami talán többet is jelent mint egy új igazolás.
Emellett a veterán Ryan Giggs is bejelentette, nyáron nem vonul vissza, így a következő szezonban is számíthat rá a 70 éves szakember.