La Liga

A Real Madrid esélyt sem adott a Villarrealnak

José Mourinho együttese már bő tíz perc után két góllal vezetett a Villarreeal ellen, majd fél óra elteltével ki is alakította a 3-0-s végeredményt.

Magabiztosan nyert a Real Madrid - Fotó: AFP

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője Özilt és az utóbbi meccseken parádézó Higuaínt csak a cserék közé nevezte a Villarreal elleni találkozón. A mérkőzés gyakorlatilag 11 perc alatt el is dőlt, miután a királyiak fantasztikus lendülettel kezdtek. Az 5. percben Di María remek átadását vette le Benzema, López pedig csak beleérni tudott a lövésébe (1-0).

Három perccel később Kaká éles szögből leadott lövését védte a kapus, a 11. percben azonban már nem volt ellenszere. Ekkor Di Maria passzolt Kakához, aki 18 méterről remek mozdulattal csavart a jobb alsó sarokba (2-0).

Nyomasztó fölényben játszottak a blancók, negyedóra elteltével Di Maria is betalálhatott volna, de az argentin nagy helyzetben nem talált kaput. A 31. percben folytatódott a gólgyártás, Benzema parádés labdát adott Di Mariának, aki López lába mellett a jobb alsóba gurított (3-0). A mérkőzés képe ezt követően sem változott, a Real Madrid járatta a labdát, a Villarreal pedig nyomozta azt. Háromgólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Mint ahogy a második játékrész sem bővelkedett eseményekben, a Real Madrid már nem erőltette a támadásokat, a Villarreal meg örült, hogy nem kapott több gólt. José Mourinho még bevetette Özilt és Higuaínt is, de a játék képe nem sokat változott. A 76. percben Ronaldo 25 méteres szabadrúgása vágódott oldalra Sennáról. Pár perccel a vége előtt még Mario szépíthetett volna, de Casillas védte a próbálkozást, így maradt a 3-0-s Real Madrid győzelem.

Spanyol bajnokság
10. forduló
Real Madrid-Villarreal 3-0 (3-0)
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Alonso (Coentrao, 81.), Khedira - Di María (Özil, 70.), Kaká, Ronaldo - Benzema (Higuaín, 75.)
Villarreal: Diego López - Zápata, Gonzalo, Musacchio, Catalá - Bruno, Borja Valero, Cani, De Guzmán (Camunas, 51.) - Rossi (Mario, 60.), Marco Ruben (Senna, 76.)
Gólszerző: Benzema (5.), Kaká (11.), Di María (31.)