EURO 2012

Kassai Viktor közellenség lett Észtországban

  • VNA

Hazai pályán kapott ki 4-0-ra az észt labdarúgó-válogatott az írek elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, az Eb-szereplésben bízó drukkerek most az élő fába is belekötnének, de elsőként az írek elleni találkozó játékvezetőjét találták meg.

Története egyik legfontosabb mérkőzését vívta az észt labdarúgó-válogatott pénteken este. A 2012-es Európa-bajnokság pótselejtezős párharcában az észtek Írország ellen léptek pályára hazai környezetben. A felfokozott várakozás után azonban a népünnepély elmaradt, a hazai drukkerek pedig valóságos hidegzuhanyként élik meg a 4-0-s vereséget. Ami viszont magyar szempontból is érdekes, az észtek közül sokan úgy vélik, a találkozó játékvezetője, Kassai Viktor alaposan benne van a vereségükben.

Kassai Viktor két észt játékost is kiállított

Az olimpiai és Bajnokok Ligája döntőt is vezető Kassai két hazai játékost is kiállított, és egy büntetőt is megítélt a vendégeknek. A Facebookon - a cikk írásának pillanatában már 26.734 lájkolóval rendelkező - külön csoport is alakult, ahol Kassai utálatára biztatják egymást az elkeseredett észt drukkerek. Kassai a 34. percben Stepanovot, majd a 77. percben Piiorja-t is kiállította második sárga lapjuk miatt, igaz az alábbi - a magyar sípmesterre nézve nem túl hízelgő címmel ellátott - összefoglaló alapján mindkettőjük büntetése jogosnak tűnik - talán csak Stepanov első sárgája lehet kérdéses. Az írek részére befújt 11-es is jogosnak mondható, így nem nagyon értjük az észtek felháborodását.

Persze az észt drukkerek lelkiállapotát mi is megérthetjük, hiszen hasonló „leforrázásban” a magyar szurkolóknak is volt részük, gondoljunk csak a jugoszlávok elleni 1-7-re végződő vb-pótselejtezőre, amikor bizony 1997 őszén nálunk is az észtországihoz hasonló foci-láz uralkodott. A Kassai Viktort illető mostani - nagyrészt jogtalan - kritika olyan szempontból is érdekes lehet, hogy a magyar és az észt válogatott a 2014-es labdarúgó világbajnokság selejtezőjében azonos csoportba kapott besorolást. A magyar játékvezetőt már egy külön honlapon karikatúrákban is lehet szapulni, egy kevéssé fantáziadús "alkotást" mi is megosztunk ebből veletek.

Kassai Viktor két észt játékost is kiállított