Vízilabda-vb

Győzelemmel rajtolt a női válogatott

  • MTI

Győzelemmel mutatkozott be a sanghaji vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András csapata az A jelű négyesben a csoportmeccsek első fordulójában 15 góllal verte meg a kazahok nemzeti együttesét.

Győzelemmel rajtolt a magyar női vízilabda-válogatott Sanghajban

Drávucz Rita csapatkapitány bal felső sarkos bombájával szerzett vezetést a magyar gárda a korábbi orosz válogatottakkal is megerősített kazah csapat ellen a budapesti idő szerint vasárnap hajnali összecsapáson, de a rivális egyenlített. Ám csak 2-2-ig állta a sarat a nyitónapi ellenfél, akkor két gyors magyar találat nyomán – különösen Takács Orsolya megúszásgólja volt pompás – megkétszereződött az előny (4-2), s a különbség megmaradt az első szünetig (5-3).

"Egy vb-nyitó meccsen a legfontosabb a győzelem - nyilatkozta a találkozót követően Merész András. - Persze egy szövetségi kapitánynak látnia kell a hibákat is, az például nagyon nem tetszett, hogy az első negyedben három gólt is kaptunk, ezzel együtt összességében elégedett vagyok. Csapatunkban négy olyan játékos is akad, aki eddig felnőtt világversenyen még nem szerepelt."

A májusi Kirisi Kupán 16-10-re legyűrt kazahok lendülete a második negyed elején hamar megtört, mivel ekkor gyors egymásutánban - a balkezes center, Bujka Barbara és a szintén duplázó Takács révén – kétszer is bevették a magyarok a kaput (7-3). A folytatásban aztán már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyernek Drávuczék.
   
A félidőre nyolcgólosra hízott az előny (11-3), a végére pedig – döntően az öt alkalommal is eredményes Keszthelyi Rita jóvoltából – 15 találat lett a differencia, s noha akadtak hibák, főképpen a meccs elején, támadásban és védekezésben egyaránt, feltétlenül biztatónak nevezhető a csapat világbajnoki bemutatkozása.
   
A magyar válogatott legközelebb kedd délben (12:20 ó) száll vízbe, mégpedig a világbajnoki címvédő Egyesült Államok legjobbjaival. Az amerikaiak a vb női pólótornájának legelső mérkőzésén döntetlenre végeztek a 2008-as olimpiai bajnok hollandokkal.

Eredmény, A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 21-6 (5-3, 6-0, 6-3, 4-0)
A magyar góldobók: Keszthelyi 5, Takács, Bujka, Drávucz, Antal 3-3, Poszkoli 2, Szücs, Czigány 1-1
A négyes másik meccsén:
Hollandia-Egyesült Államok 7-7 (1-1, 2-2, 3-2, 1-2)