Wimbledon

Nadal visszaléphet a Fish elleni negyeddöntőtől

  • MTI

Sérülése és a nemzetközi szövetség (ITF) versenynaptára miatt is keserűen nyilatkozott nyolcaddöntős győzelme után Rafael Nadal. A wimbledoni nyílt teniszbajnokság címvédője nem biztos, hogy pályára lép a következő fordulóban.

Rafa Nadal sérülése komolynak tűnik
A világelső spanyol nagy csatában, négy játszmában verte az argentin Juan Martin del Potrót, ám az első szett végén többször is ápolást kért fájó lábfeje miatt.

"Nem tudom, mi lehet a probléma, de aggódom, mintha valami eltört volna ott" - mondta a mérkőzés után. "Még az is megfordult a fejemben, hogy fel kell adnom a meccset. Aztán máshogy raktam a talajfogásnál a lábamat, és a fájdalom ellenére tudtam folytatni. Nem tudom, hogy szerdán kiállok-e a negyeddöntőre Mardy Fish ellen."

A 25 éves sztár már a találkozó előtt közölte, hogy a sűrű menetrend miatt kihagyja júliusban az amerikaiak elleni Davis Kupa-negyeddöntőt. A nyolcaddöntős összecsapás után ismét élesen bírálta a döntéshozókat: "Az ITF naptára nem engedi meg a topjátékosoknak, hogy minden DK-fordulóban pályára lépjenek. Ezek az emberek nem gondolkodnak, csak söprik be a pénzt."

Az biztató lehet a spanyol számára, hogy a lábáról készített CT-felvételek alapján az orvosok nem látják súlyosnak a sérülését, és engedélyezték, hogy folytassa a wimbledoni szereplését.

Nadal sérülten is fantasztikus pontokat szerzett