Bundesliga

Hajnalék megállították a címvédő Dortmundot

A magyar középpályás 92 percig pályán volt a VfB Stuttgartban, amely hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal.

Hajnal jól játszott egykori csapata ellen - Fotó: AFP

A nemrég még Dortmundban játszó Hajnal Tamás szerdán 75 percig volt a pályán a másodosztályú FSV Frankfurt ellen 3-0-ra megnyert kupamérkőzésen. A Dortmund szintén bejutott a Német Kupa nyolcaddöntőjébe, a sárga-feketék még kedden, a második vonalbeli Dynamo Dresden 2-0-s legyőzésével biztosították helyüket a legjobb 16 között.

A magyar középpályás ismét a kezdőcsapatban kapott helyet Cacau mögött a hazaiaknál. Negyedórával az előre kiírtnál később kezdődött a találkozó, mivel a dortmundi szurkolók busza dugóba került.

Nagy lendülettel kezdett a címvédő, előbb Lewandowski találta el a jobb oldali kapufát, majd Götze lövése ment centikkel kapu mellé három perc elteltével. Rögtön ezt követően Perisic szaladt el a bal oldalon, majd egy csel után kapu mellé durrantott 14 méterről. Még tíz perc sem telt el, amikor Molinaro előretörése után a kapuba visszatérő Weidenfeller tudott hárítani. A 22. percben Hajnal ívelt egy bal oldali szabadrúgást a hosszú oldalra, ahol Harnik a kapufára továbbított, de a kipattanót Tasci már nem hibázta el (1-0).

Két percre rá meg is duplázhatta volna előnyét a VfB, de Cacau fejese kapu mellé szállt. Ezt követően fölénybe került a BVB, megpróbáltak nyomást gyakorolni a vendéglátókra. A 37. percben Götze egy szlalom után a földre került Molinaro belépőjét követően, de a játékvezető tizenegyes helyett továbbot intett. A rohamoknak azonban meglett az eredménye: Götze tette a labdát Kagawához, aki a középen jól bemozduló Piszczekhez passzolt, aki 7 méterről a kapuba pöccintett (1-1).

A fordulás után Ulreich kis híján a saját kapujába védett egy Schmelzer-beadást, fokozódott a dortmundi fölény. A másik oldalon sem unatkozhatott Weidenfeller, Kuzmanovic kellemetlen lövését szedte ki a sarokból az 55. percben. Egy óra elteltével Kagawa egy gyönyörő szóló után 17 méterről kapu fölé emelt.

A második játékrészben gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de sok helyzet nem alakult ki a támadók előtt. A 81. percben Traore lövése okozott egy kis riadalmat a vendégeknél, mert Weidenfeller igen suta mozdulattal ért bele. Nem sokkal a lefújás előtt még Schmelzer lőtt egy szabadrúgást kapura, de Ulreich leért a bal alsó sarokhoz. Az utolsó percekben óriási nyomás alatt volt a VfB kapuja, előbb Götze, majd Piszczek próbálkozott, de minden kifelé pattant a vendégeknek. Így a VfB megállította az utóbbi időkben parádézó Dortmundot, Hajnalék egy pontot szereztek a címvédő ellen.

Német bajnokság
11. forduló
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-1
Gólszerző: Tasci (22.) ill. Piszczek (45.)