VB 2014

Ronaldo válla rendben, csatlakozhat a portugál válogatotthoz

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál támadója hétfőn csatlakozott társaihoz hazája válogatottjának edzőtáborában, Óbidosban. A spanyol együttes és a luzitán nemzeti csapat orvosai szerint a 27 esztendős klasszist vállsérülése nem akadályozza abban, hogy pályára lépjen az Oroszország elleni idegenbeli, valamint az Észak-Írország elleni hazai világbajnoki selejtezőn.

Ronaldo vasárnap este, az FC Barcelona elleni klasszikuson esett rá bal vállára, s végül komoly fájdalmak közepette fejezte be a mérkőzést. Az első vizsgálatok ficamot diagnosztizáltak a sérült testrésznél, hétfőn azonban a Camp Nouban két gólt szerző támadó otthonába kiérkező orvosok ezt kizárták.

Ronaldo ezek után csatlakozott a portugál válogatott óbidosi edzőtáborához, ahol Henrique Jones, a nemzeti csapat doktora is megvizsgálta.

"Azt hiszem, Cristiano pályára léphet Oroszország ellen. A sérülés nem súlyos, ennek ellenére folyamatos tájékoztatást kérünk tőle és a sérülés alakulásától függően újabb vizsgálatoknak vetjük majd alá" - mondta az orvos.

Paulo Bento gárdája pénteken helyi idő szerint 19 órától Moszkvában szerepel, négy nappal később pedig Portóban fogadja az északíreket.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-f-csoport-2012-2013/1138935  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-f-csoport-2012-2013/1138938