Serie A

Az Inter nehéz, a Napoli remek kezdés után rendezett gálát

Bár hátrányba került az Inter a kiesőjelölt Lecce ellen, végül magabiztosan nyert a Serie A játékossztrájk miatt elmaradt, és most pótolt 1. fordulójában. A Napoli nagyon gyorsan eldöntötte, és végül ötgólos különbséggel nyerte a Genoa elleni meccsét.

Az Inter-Lecce mérkőzésen mindkét csapat óvatosan kezdett. Az utolsó helyezett vendégek természetesen behúzódtak a saját kapujuk elé, de a kék-feketék sem rohamoztak fejetlenül. Nagy helyzet nem is alakult ki, amíg meglepetésre a kiscsapat vezetést nem szerzett. A 20. percben Muriel az egész hazai védelmet megforgatta a cseleivel, majd tíz méterről a kapuba lőtt. (0-1)

Sokkal aktívabbá vált a milánói együttes a gólt után, és sorra alakították ki a helyzeteiket, de a szerencse egyáltalán nem volt velük. Forlán, Pazzini és Samuel lövései és fejesei nyomán összesen négyszer (!) jött ki a labda a kapufáról, mielőtt a 34. percben Maicon jobb oldali beadása után Pazzini be tudta volna kotorni a hálóba Gabrieli kapust megelőzve. (1-1)

Diego Milito lő a Lecce kapujába az Inter csatáraként a Serie A-ban 2011 decemberében

A hazaiakat kifáraszthatta kicsit a saját játékuk, hiszen az egyenlítés után újra visszavettek a tempóból. Néhány helyzetük azért így is volt a szünetig, de a vezetést csak a második félidőben tudták megszerezni. Akkor viszont nem kellett sokat várni, Milito a 49. percben indult remekül Alvarez labdájából, és egyből el is passzolta a játékszert a kapus mellett. (2-1)

A folytatásban is irányított az Inter, de a Leccének is voltak nagy helyzetei, Corvia azonban minden ziccerét kihagyta. Ő is eljutott kapufáig, volt, hogy Julio Cesar védett, de olyan is, hogy nem találta el a kaput. A kimaradt helyzetekre a milánóiak egy újabb góllal válaszoltak a 73. percben, amikor Nagatomo a bal oldalon szépen cselezte ki a védőket, az alapvonalon befelé húzva Cambiasso elé passzolt, ő pedig a kapuba. (3-1)

A végeredmény a 81. percben alakult ki, amikor Nagatomo a beadást választotta a bal oldalon, a hosszún pedig egyedül jött Alvarez, és a bal alsóba belsőzött. (4-1)

A Napoli igazi gálát rendezett hazai pályán a Genoa ellen. A 12. percben Cavani szerezte meg a vezetést, miután Maggio passzával teljesen egyedül léphetett ki (1-0), majd a 17. percben már Hamsík is eredményes volt, ő egy kipattanó után lőtt éles szögből a kapuba. (2-0)

Pandev átadásból Cavani nem sokkal később megszerezte a második gólját (3-0), és a nápolyi hengert csak megfékezni tudta Jorqura remek lapos átlövése, amivel szépítettek a vendégek. (3-1)

Még az első félidőben kihasznált Pandev egy ziccert Hamsík indítása után (4-1), és a 49. percben a szlovák Garganónak is gólpasszt adott. (5-1)

A bőséges terméshez Zuniga hozzátett még egyet, így parádés, 6-1-es győzelemmel búcsúztatta az évet a Napoli.

Lazio-Chievo meccs volt az egyetlen a késő estiek közül, amelyiken nem született gól (0-0), míg a Roma két első félidei góllal győzte le idegenben a végére emberhátrányba is kerülő Bolognát (0-2). A Palermo első két idegenbeli góljával közel került az első idegenbeli győzelméhez, de a Novara végül emberelőnyben szépíteni, majd egyenlíteni is tudott, így a rózsaszín-feketék továbbra is csak nyeretlenek Szicíliától távol (2-2). Simon Ádám a kispadon helyet kapott ugyan, de a mérkőzésen nem állhatott be a Palermóba. Az Atalanta simán nyert a Cesena (4-1), a Parma viszont hiába vezetett két góllal, végül nem tudta legyőzni a Cataniát (3-3).

Serie A
1. forduló
Atalanta-Cesena 4-1 (3-1)
gólszerzők: Denis (17. - büntetőből), Marilungo (18., 44.), Peluso (71.), illetve Candevra (12.)
Bologna-Roma 0-2 (0-2)
gólszerzők: Taddei (17.), Osvaldo (40.)
kiállítva: Portanova (78.) - BOlogna
Inter-Lecce 4-1 (1-1)
gólszerzők: Pazzini (34.), Milito (49.), Cambiasso (73.), Alvarez (81.), illetve Muriel (20.)
Lazio-Chievo 0-0
Napoli-Genoa 6-1 (4-1)
gólszerzők: Cavani (12., 24.), Hamsík (17.), Gargano (49.), Zuniga (80.), illetve Jorquera (27.)
Novara-Palermo 2-2 (0-1)
gólszerzők: Mazzarani (77.), Rigoni (85.), illetve Ludi (20. - öngól), Bertolo (73.)
kiállítva: Ilicic (43.) - Palermo
Parma-Catania 3-3 (3-1)
gólszerzők: Modesto (5.), Biabiany (23.), Floccari (44.), illetve Almiron (22.), Lodi (74. - büntetőből), Catellani (85.)