Premier League

Henryt kölcsönvenné az Arsenal

  • VNA

Újra felvetődött az egykori klub-legenda, Thierry Henry neve az Arsenalnál, aki átmenetei segítség lehet a londoniaknak januárban.

Nem sokkal azután, hogy szoborral tisztelgett korábbi játékosa, Thierry Henry előtt az Arsenal, a londoni klub időszakosan kölcsönvenné a francia játékost. A londoni klubot másfél évtizede irányító Arsene Wenger ugyanis komolyan elgondolkozott azon, hogy a 34 esztendős játékost újra magához csalogassa. „El kell gondolkoznom ezen, hiszen a kölcsönbe vétel ideális megoldás lenne számunkra. Thierryvel viszont még nem beszéltem erről” - mondta Wenger, aki a francia csatárt azért hozhatná rövid időre vissza Európába, mert a New York Red Bulls csapatában játszó Henry számára jelenleg holtidény van a tengerentúlon.

Henry és Wenger nyolc évet dolgoztak együtt az Arsenalnál, ezen időszak alatt egy bajnoki cím és három kupagyőzelem fűződik a nevükhöz. Az 1998-as év világbajnoka azért is lehetne januárban különösen jó megoldás az Arsenalnak, mert két támadójuk, Gervinho és Marouane Chamakh is az Afrika Kupán játszik majd ebben az időszakban.