Karrier

A Milan alelnöke célozgat Del Piero leigazolására

Mióta a Juventus elnöke  - némileg tiszteletlen módon -  bejelentette, hogy Alessandro Del Piero utolsó idényét tölti a torinóiaknál, azonnal megindultak a találgatások, vajon a zebrák ásza hol folytatja karrierjét - ha egyáltalán folytatja. Az egyik kérő a Milan lehet, a minap Adriano Galliani a Sky Sports Italiának fejtette ki álláspontját arról, hogy számára a tehetség sokkal fontosabb, mint a kor.

Del Piero a Juventus élő legendája
"A kapitányunk még egy évig nálunk akar játszani, aztán elhagy bennünket" - fogalmazott nemrégiben Andrea Agnelli, a Juventus elnöke, aki arra azonban nem tért ki, hogy a jövőre 36 éves futballista végleg befejezi-e a pályafutását, vagy egy másik csapathoz igazol.

Meg is indulgattak a találgatások, hogy vajon az olasz futball egyik legnagyobb alakja netán a nagy rivális AC Milan gárdájához igazolhat. Ezeket a pletykákat tovább erősíti Galliani nemrégiben megjelent állásfoglalása. "Soha nem késő. Azt már megtanultam, hogy egy játékost a tehetsége határozza meg nem pedig az életkora. Számomra ez mindig is fontosabb volt. Paolo Maldini és Billy Costacurta 40 éves korukig futballozott, Filippo Inzaghi pedig már a 38-at is betöltötte -  mégis itt van velünk " - mondta a sportvezető, aki elmesélte azt is, hogy 1993-ban kis híján Del Piero a piros-feketék játékosa lett. "Majdnem sikerült aláírnunk Alessandróval, de végül ez nem jött össze, mai napig ez karrierem egyik fájó pontja" - így a 67 éves alelnök.

Del Piero 18 éve megszakítás nélkül a Juventus színeiben szerepel, még akkor sem hagyta el az együttest, amikor azt 2006-ban, a bundabotrány miatt a másodosztályba sorolták. Ő a klub történetének rekordere a lejátszott mérkőzések és a gólok számát tekintve, ezen kívül nyolcszor nyert bajnoki címet a gárdával, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért. Öt éve, a németországi világbajnokságon aranyérmes lett az olasz válogatottal.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Del Piero miként dönt a 2012 utáni időszakról, a játékos egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy folytatja-e a labdarúgást. Mindenesetre a fentiek alapján is látható, hogy kérője akadna az 1975-ös születésű 10-esnek, a Milan mellett több angol klub (Aston Villa, Fulham) érdeklődéséről is lehetett már hallani Agnelli bejelentése óta.