NB I

A Ferencváros elhozta a három pontot az enervált Pécs otthonából

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a házigazda pécsiek helyzetet sem tudtak kialakítani az 2-0-ra nyerő Ferencváros ellen.

A Pécsnek alig volt helyzete az FTC ellen - Fotó: pmfc.hu

Fantasztikus hangulat várt Pécsen a Ferencváros csapatára, ennek megfelelően nagy iramban kezdtek a csapatok. A 4. percben Nagy Olivér 20 méterről szabadrúgásból veszélyeztette a vendégek kapuját, Jova Levente azonban védett. A 6. percben aztán megszerezte a Sváb Dániel bal oldali beadását a középen érkező Jovanovic 10 méterről kapásból a jobb alsóba rúgta (0-1). A bosnyák szélső akár duplázhatott is volna, de ezúttal 9 méterről fölé durrantott. A Pécs nem játszott jól az első játékrészben, nem tudtak helyzetbe kerülni. A vendégek könnyebben hozták át a labdát a középpályán, ebből több veszélyes lehetőséget is kialakítottak.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Ferencváros magabiztosan futballozott, a PMFC pedig képtelen volt helyzeteket kialakítani. A 79. percben minden eldőlhetett volna, Somalia passzából Lisztes tüzelt 13 méterről kapu fölé. Az utolsó pillanatokban ismét a csereként beálló középpályás került helyzetbe, de ezúttal is célt tévesztett. A hosszabbításban aztán egy szabadrúgás után Pölöskey ballal 5 méterről megszerezte csapata második gólját is (0-2). A zöld-fehérek összességében megérdemelten szerezték meg a három pontot.

OTP Bank Liga
19. forduló
Pécsi MFC-Ferencváros 0-2
Gólszerző: Jovanovic (9.), Pölöskey (92.)