Német Ligakupa

Perisic a döntőbe fejelte a Dortmundot

Az FC Bruges-től szerződtetett Ivan Perisic góljával nyerni tudott a Borussia Dortmund a Stieber Zoltánt és Szalai Ádámot is nélkülöző Mainz ellen.

A Dortmund agresszívabban játszott a Mainznál - Fotó: AFP

A Ligakupának ebben a szezonban Mainz adott otthont, az első mérkőzésen Stieber Zoltán és Szalai Ádám csapata a bajnoki címvédő Borussia Dortmunddal csapott össze. Kezdőként egy magyar futballista sem lépett pályára a hazaiaknál, Szalai továbbra is sérülése miatt nem állhatott csapata rendelkezésére, Stieber pedig a kispadon kapott helyet. A csapatok 2x30 perces félidőket játszottak a torna keretein belül.

Az első helyzet a BVB előtt adódott: egy védelmi hiba után Götze került helyzetbe, ballábas lövése azonban a kapufáról a mezőnybe pattant. Ezt követően is a Dortmund maradt támadásban, Jürgen Klopp csapata ráerőltette az akaratát a vendéglátókra. A 26. percben újra Götze villant, de Müller ezúttal hárítani tudta a nem túl erős lövést. A félidő utolsó lehetősége Kagawa előtt adódott, de a japán légiós közvetlen közelről nem tudott betalálni a mainzi kapuba.

A félidőben Santana lépett pályára az agyrázkódást szenvedő Subotic helyett a BVB-ben. A második félidő 3. percében ennek ellenére megszerezte a vezetést a Klopp-csapat:  Götze hajszálpontos beadását az egyik új nyári szerzemény, Perisic az öt és felesről bólintotta a hálóba (0-1).

A gól után is támadásban maradtak Lewandowskiék, elsősorban pontrúgásaik voltak életveszélyesek a vendégeknek. A 49. percben Löwe majd’ 30 méterről lőtt egy óriási felső kapufát, majd a mezőny legjobbja, Götze került ismét kecsegtető helyzetbe. Bár az utolsó pillanatokban még a Mainznak is voltak lehetőségei, de az eredmény már nem változott, a Borussia került a szerda fináléba.

Német Ligakupa
Elődöntő
1. FSV Mainz 05-Borussia Dortmund 0-1 (0-0)
Gólszerző: Perisic (33.)