Australian Open

Ha nem Grand Slam, akkor nem indultam volna - Serena Williams

  • VNA

Bokasérülése miatt el sem indult volna az Australian Openen Serena Williams, ha nem egy kiemelt tornáról van szó.

Nagy meglepetésre már a negyedik forduló a végállomást jelentette az amerikai Serena Williams számára az idei Australian Openen. A kiemelési szám nélkül álló orosz Jekatyerina Makarova elleni 6-2, 6-3-as vereség után a korábbi ötszörös győztes keserűen nyilatkozott. Serena elmondása szerint el sem indult volna Melbourne-ben, ha nem egy kiemelt (Grand Slam) tornáról van szó. A 30 esztendős amerikai játékos ugyanis két héttel ezelőtt Brisbane-ben két szalagot is elszakított a bokájában. Hat év után most először fordul elő, hogy Serena Williams nem jutott be az Australian Open negyeddöntőjébe.

"Nem, nem a sérülés miatt estem ki. Talán nem kellett volna indulnom a tornán, de én nem az a típus vagyok, aki bármikor egy sérülésre hivatakozik vereség esetén. Ellenfelem remekül játszott most és megérdemelten győzött. Nyilvánvalóan nem vagyok 100%-os állapotban, de ez sohasem lehet mentség" - ismerte el nagyon sportszerűen Williams, aki az előző körben a magyar Arn Grétát búcsúztatta. Az amerikai játékos elmondta, hogy bokasérülése ellenére szeretne ott lenni feburár elején a fehéroroszok ellen pályára lépő amerikai Federation Kupa csapatban, ahol reményei szerint nővére, a mostani versenyt a tavalyi US Open után diagnosztizált autoimmun betegség miatt kihagyó Venus is ott lehet a pályán. "Edzésben van, így bízom benne, hogy játszani fog" - utalt nővére szereplésére Serena.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!