NB I

Ikszelt a Ferencváros Szombathelyen

Nem bírt egymással a Szombathelyi Haladás és a Ferencváros, így igazságosnak mondható az 1-1-es döntetlen a Monicomp Liga 29. fordulójának záró találkozóján. Prukner László csapata így 47 egységével a harmadik a bajnokságban és egy ponttal előzi meg a 4. helyezett Debrecent. A mérkőzést mindkét csapat emberhátrányban fejezte be.

A Ferencvárosnak volt fontosabb a 29. fordulóbéli találkozó, így fővárosból rengeteg vendég-szimpatizáns érkezett a helyszínre. A közel 10000 fő befogadására képes stadion kétharmada megtelt, tehát remek hangulat várta a kifutó csapatokat.

A vendég zöld-fehérek kezdték jobban a találkozót, bár folyamatos játék az első 15 percben gyakorlatilag nem volt. Mindkét csapat rengeteget szabálytalankodott, ebben a szakaszban a piros lap sem állt távol az együttesektől. Az első valamirevaló helyzetet a 17. percben láthatták az addigra kicsit elégedetlen nézők (a két csapat szurkolótábora felváltva buzdították övéiket, bár füttyszó volt a lelátó legjellemzőbb hangja), egy bal oldali  FTC-beadásra Rózsa Dániel kapus nem reagált időben (a hálóőrt az zavarta meg, hogy senki nem tudott beleérni), de Tóth Péter meg tudta menteni csapatát a kapott góltól.

A következő támadásban pedig már a másik oldalon születhetett volna gól, de Csizmadia Csaba megállította Nagy I. Gábort, igaz szabálytalanul. Mivel azonban mindez a büntetőterületen belül történt, a játékvezető megítélte a tizenegyest. Az előbb nagyot mentő Tóth tette le a labdát a büntetőpontra a 19. percben, de a lövése majd’ egy méterrel kapu fölé szállt, így maradt a döntetlen.

A rugdosódás tovább folytatódott, a két csapat presztízséről is szólt a mérkőzést, így vált érhetőbbé a feszült légkör. A bíró öt sárga lapot osztott ki az első fél órában. A játék irányítása egyébként a vendégek kezdeti nyomása után ekkorra már Haladás kezében volt, többször veszélyeztettek.

Nem bírt egymással a Fradi és a Haladás - Fotó: www.haladasfc.nyugat.hu
A játékrész legnagyobb helyzete is a szombathelyiek nevéhez fűződik, Halmosi lépett ki Sipos passzával, a tizenhatoson belül kapura lőtt, amibe a védők beleértek és így épp Nagy I. elé került a játékszer, de a középpályás elcsúszott, mielőtt próbálkozhatott volna. Ezzel zárult az első 45 perc helyzeteinek sora.  A hazaiak álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de nem tudták értékesíteni a megítélt büntetőt. A rengeteg szabálytalanság pedig sokat rontott az élvezhetőségen és a színvonalon.

A második félidőben gyorsan hátrányba került a Ferencváros. Az 50. percben Balog szabálytalankodott Halmosi Péterrel szemben a tizenhatoson belül, Andó-Szabó játékvezető pedig befújta a hazaiak második tizenegyesét. Ezúttal Iszlai állt a labda mögé, és másodszorra már nem hibázott a Haladás (1-0). Nehéz helyzetbe kerül Prukner László csapata. Azonban nem egészen tíz percig vezetett a hazai csapat, mivel a 60. minutumban Rósa Dénes hatalmas gólt ragasztott Rózsa kapujába 21 méterről (1-1). A középpályásra senki nem lépett ki.

Az egyenlítőgóltól pedig a lendületbe jött a Ferencváros, megpróbálták megtartani a labdát, ami hosszabb-rövidebb ideig sikerült is. Ráadásul a 76. percben emberelőnybe kerültek a fővárosi zöld-fehérek. Nagy II. Gábor csúnyán beleszállt Juniorba, amiért cserébe megkapta a második sárga kártyáját. A játék képében azonban nem volt benne az újabb találat. Az edzők kihasználták a cserelehetőségeiket, de a friss emberek sem tudtak nagyobb lendületet adni csapataiknak.

A találkozó utolsó momentuma a csereként beállt Marek Heinz kiállítása volt, így állás mellett a létszám is kiegyenlítődőtt a találkozó végére. Prukner László csapata így egy pontot szerzett Szombathelyen, és ezzel a ponttal vezet a Debrecen előtt a harmadik, Európa Ligát érő helyen 47 egységgel. A Haladás a döntetlennel a 9. helyre lépett előre.

Monicomp Liga, 29. forduló:

Szombathely-Ferencváros 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Iszlai (50.) ill. Rósa (60.)
Kiállítva: Nagy II. (70. - Haladás) ill. Heinz (90. - FTC)