Bolton

Muamba a héten elhagyhatja a londoni kórházat - sajtóhír

Ha nem történik semmi váratlan esemény, Fabrice Muamba, a Bolton Wanderers játékosa, akinek néhány hete a pályán állt le a szíve, a London Chest Hospitalból egy jelenlegi lakhelyéhez közelebbi kórházba kerülhet át.

Az angol lapok szerint a Tottenham elleni FA-kupa meccsen életveszélyes állapotba került játékos szíve és többi szerve az orvosok véleménye alapján rendben van, így akár még a héten elhagyhatja Londont, hogy egy másik, Boltonhoz közelebbi kórházban folytassák a kezelését.

Fabrice Muamba a Bolton Wanderers és a Tottenham Hotspur mérkőzésén 2012-ben.

Egyes információk szerint a játékos felépülése olyan jól halad, hogy akár egy hónapon belül újra edzésre jelentkezhet, noha klubjánál hivatalosan egyelőre abban sem biztosak, hogy folytathatja karrierjét.

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a Tottenham elleni mérkőzés 41. percében, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem ért hozzá. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A 23 éves középpályásnak sokáig kritikus volt az állapota, azóta azonban folyamatosan javult a helyzet.