Serie A

Nagyszerű rangadót nyert, és közelebb került a Milanhoz a Juventus

Óriási harcot és remek játékot hozott a Serie A 30. fordulójának vasárnap esti rangadója, a Juventus-Napoli mérkőzés, amelyet az első gól döntött el a hazaiak javára. Ez a második félidőben született meg, onnantól pedig nem volt kérdés a torinóiak győzelme, amely végül fölényesre sikerült.

Ahogy arra a két vezetőedző, Antonio Conte, illetve Walter Mazzarri eddigi életművéből következtethettünk, óriási taktikai harcot hozott a meccs eleje, mindkét csapat remekül felkészült a másikból. Lendületesen játszott a Juventus és a Napoli is, de kevés volt a helyzet, mert visszafelé ugyanolyan jól futottak a játékosok, mint előre.

Többnyire a hazaiaknál volt a labda, de Borriellóhoz nehezen juttatták azt el, a center keményen harcolt a vendégvédőkkel, de a kapura nem volt veszélyes. A másik oldalon Lavezzi és Hamsík voltak aktívak, egy-egy távoli lövéssel meg is próbálkoztak, de Buffon kapuját nem nagyon találták.

A Juventus részéről talán Pirlo állt legközelebb a gólszerzéshez, két szabadrúgást is kapura küldött a két alsó sarokra, de egyiket sem a legjobb szögből, így De Sanctis mindkétszer odaért a labdára.

A második félidő elején óriási fölénybe került a hazai együttes, a Napoli szinte nem tudott kijönni a kapuja elől, és az óriási birkózásban a torinóiak be is gyötörték a vezető gólt. Az 53. percben Pirlo egy jobb oldali szabadrúgást ívelt be, a kapu előterében pattogó játékszer Barzaglihoz került, ő lőtt, Bonucci belepiszkált, így a jobbra induló De Sanctis mellett a háló bal oldalába vágódott a labda. (1-0)

Arturo Vidal örül a góljának a Juventus-Napoli mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Az addig sem lassú tempót még tovább tudták emelni a csapatok, a Napoli kijött a szorításból, egymás után több szögletet is elvégezhetett, de Buffonnak egyik alkalommal sem kellett védenie, a hátvédek mindent megoldottak helyette.

A támadni kényszerülő vendégek természetesen nem tudtak úgy zárni hátul, mint korábban, rengeteg volt a Juve-kontra. A kapust azonban sokáig ők sem tudták megdolgoztatni, először a 73. percben, Marchisio lövésénél kellett védenie a vendégek hálóőrének. Aztán a 75. minutumban is kellett volna, de nem tudott. A folyamatosan zakatoló Vidal a bal oldalon érkezett, biciklicselekkel kibillentette Campagnarót, végül az alapvonal felé lépett egyet, és ballal a hosszú felsőbe lőtt. (2-0)

A kétgólos hátrány érezhetően megfogta a nápolyiakat, próbáltak előre menni, de állandóan elvesztették a labdát a - szinte nem is létező - középpályán, így folyamatosan jöttek a Juventus-próbálkozások. Quagliarella szinte a félpályáról, Marchisio közelebbről, Cáceres a szélről lőtt, de vagy a szerencse vagy De Sanctis megakadályozták az újabb gólokat.

Egészen a 83. percig, amikor a frissen beállt Del Piero középről kitette a játékszert jobbra Quagliarellának, aki a későn vetődő kapus mellett a rövidbe lőtt. (3-0)

A hajrában Zuniga még elvesztette a fejét a vendégektől, orron könyökölte Chiellinit, amiért megkapta a jogos sárga lapját. Az utolsó pillanatokban is a hazaiaknak voltak még helyzeteik, de egyikből sem szereztek gólt.

Háromgólos győzelmükkel megközelítették a Catania otthonában szombaton döntetlent játszó Milant, míg a Napoli nem tudta kihasználni, hogy a dobogós, előtte három ponttal álló Lazio és a vele azonos pontszámmal ötödik Udinese is kikapott a fordulóban.

Serie A
30. forduló
Juventus-Napoli 3-0 (0-0)
gólszerzők: Bonucci (53.), Vidal (75.), Quagliarella (83.)
kiállítva: Zuniga (86.) - Napoli