Átigazolás

Thierry Henryt kölcsönvette az Arsenal - hivatalos

Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy két hónapig kölcsönszerződés keretében foglalkoztatja a klub korábbi legendás csatárát, Thierry Henryt. A francia játékos az észak-amerikai pofi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bullstól érkezik.

A francia játékos a New York Red Bullstól érkezik, két hónapra.

Amit már eddig is sejteni lehetett, hivatalossá vált: megszületett az egyezség a New York Red Bulls és az Arsenal között, az MLS téli szünete alatt Henry visszatér az Emiratesbe.

Az Arsenalnak nagy szüksége volt a téli erősítésre, ugyanis januárban az Afrika Kupa küzdelmei miatt Gervinhót és Mauran Samahot is nélkülöznie kell Arsene Wenger menedzsernek.

"Nagyon boldog vagyok, ez volt az álmom, és Thierryé is. Thierry januárban és februárban fogja erősíteni a csapatot, aztán visszatér az Egyesült Államokba. Biztos vagyok benne, hogy nagy értéke lesz a csapatnak a pályán és azon kívül is. Nyugodtan, nyomás nélkül futballozhat" - nyilatkozta Arsene Wenger vezetőedző.

"Ez az egész még nagyon irreálisnak tűnik nekem, hogy őszinte legyek. De ha az Arsenal hív, a szívem mindig igent fog mondani. Miután megtudtam, mi a terv velem, azonnal igent mondtam. Nem hősként jövök ide, vagy bármit is bizonyítani, egyszerűen csak segíteni szeretném a csapatot, remélem, ezt az emberek is megértik. Maurane és Gervinho az Afrika Kupa miatt hiányozni fognak, ezért megkértek, hogy töltsem ki a távozásukkal keletkezett űrt. Kölcsönszerződésről van szó, nagyrészt a kispadon fogok ülni. A menedzser remek csapatot irányít, amely jó úton halad, én csak egy alkotórésze leszek" - mondta a 34 esztendős labdarúgó, aki egyébként már november óta az Ágyúsok edzőközpontjában tréningezik.

"Üzenni szeretnék a New York Red Bulls szurkolóinak is. Azt mondtam korábban, hogy soha többet, nem fogok futballozni Európában, de nagyon nehéz, amikor az Arsenalról van szó. Nem teljes szezonra érkeztem, fő célom, hogy megnyerjem az MLS trófeáját a New Yorkkal. Bízom benne, hogy duplán nyertes lesz ez a helyzet, segíteni tudom az Arsenalt, és csúcsformában térek vissza az MLS-rajtra" - tette hozzá Henry, aki a 12-es mezt kapta régi-új csapatában.

A világ- és Európa-bajnok támadó hétfőn, a Leeds United elleni FA Kupa-mérkőzésen mutatkozhat be régi-új csapatában. 

Thierry Henry korábban 1999 és 2007 között szerepelt az Arsenalban, nyolc év alatt összesen 226 gólt szerzett 370 mérkőzésen, amivel a klub rekordere. 2007 nyarán a Barcelonába távozott, ahol többek között két spanyol bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert. 2010-ben Amerikába szerződött, a New York Red Bullshoz.

2008-ben a klubhonlapon kiírt szavazáson minden idők legjobb Arsenal-játékosának választották meg a klub szurkolói, a voksoláson több tízezer szavazat érkezett az egész világról. December elején az Emirates Stadion előtt - Tony Adams és az 1934-ben elhunyt tréner legenda, Herbert Chapman mellett - szobrot állítottak neki a klub alapításának 125. évfordulója alkalmából.