Férfi kézilabda Eb

A beálló Szöllősi Szabolcs került a magyar válogatott keretébe

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos a Csurgói KK beállójával, Szöllősi Szabolccsal egészítette ki a csapat keretét azt követően, hogy Iváncsik Tamás és Zubai Szabolcs a hétfői, oroszok elleni mérkőzésen megsérült.

Ahogy arra a kapitány kedden már utalt, Zubai és Iváncsik sérülései miatt kényszerpályára került, és az eredetileg egy fővel "rövidebbre szabott" keretet Szöllősi Szabolccsal egészítette ki. A kapus Tatai Péter és a balszélső Vadkerti Attila állt még Mocsai Lajos rendelkezésére, és mindkettőjük szerepeltetése fel is merült lehetőségként, hiszen az Oroszország elleni mérkőzésen a kapuban Fazekas Nándor és Mikler Roland nem tudott kiemelkedőt nyújtani, az egyetlen keretbe nevezett klasszikus balszélső, Iváncsik Gergő vádlija pedig görcsöt kapott a találkozón, és továbbra sincs teljesen rendben.

Ahogy a szakvezető az MTI-nek elmondta, "beálló-poszton Zubai Szabolcs izomsérülése jelent akut problémát, a játékos és az egészségügyi stáb elmondta, hogy sérülése rohamosan javul, de inkább csak a mérkőzés egy bizonyos időszakában tud játékba lépni a spanyolok ellen. A tények alapján kellett meghatároznunk a prioritási sorrendet, és úgy határoztunk, hogy beállóban Szöllősi Szabolcsot nevezzük be az Európa-bajnokságra. Bízunk benne, hogy a kapusaink a további mérkőzéseken javuló teljesítményt mutatnak. Amennyiben továbbjutunk, két cserére lesz lehetőségünk a csoportkör után, szóba jöhet Tatai Péter, Vadkerti Attila és Gulyás Péter beállítása. Utóbbi játékos kapcsán Csoknyai István kollégámmal már egyeztettem Veszprémben."