NB I

A többségi tulajdonos nem finanszírozza tovább az Újpestet

  • MTI/63

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC többségi tulajdonosa kedden közleményben jelentette be, hogy a jövőben nem finanszírozza tovább a csapat működését, s a pénzügyi mellett beszünteti a futballklub egyéb támogatását is.

A City Budapest Zrt. Bartha Csabát, az Újpest FC ügyvezető igazgatóját bízta meg, hogy az üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, s biztosítsa a kft. folyamatos működését.

A közlemény szerint a cég az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely azonban nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében.

"A City Budapest Zrt. igazgatótanácsa egyhangúlag úgy határozott, hogy értékesíti az Újpest FC Kft-ben meglévő üzletrészét, és a jövőben nem finanszírozza továbbá az Újpest FC működését, tovább beszünteti a futballklub pénzügyi és egyéb támogatását.

A City Budapest Zrt. egyúttal kifejezi reményét arra vonatkozóan, hogy sikerül olyan partnert találnia, amely üzletrésze megvásárlásával biztosítja a futballklub működtetését, és elősegítené az Újpest FC sportszakmai és üzleti szempontból is minél sikeresebb, eredményesebb, múltjához méltó szereplését.
 
Cégünk az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely sajnos nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében.
 
A City Budapest Zrt. büszke arra, hogy az elmúlt években nyújtott támogatásával az Újpest FC a fővárosi klubok közül egyedüliként nem szűnt meg, nem alakult át, nem esett ki az NB I-ből, és vissza sem minősítették alacsonyabb osztályba; továbbá az NB I-es szereplését tekintve az egyik legeredményesebb csapatnak számít.
 
A City Budapest Zrt. dr. Bartha Csaba urat bízta meg, hogy az üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, és biztosítsa a kft. folyamatos működését.
 
Az üzletrész értékesítéséről a végső döntést az igazgatótanács hozza meg" - olvasható a többségi tulajdonos hivatalos közleménye az ujpestfc.hu-n.