Karrier

Pirlo és Nesta már beszélgetett utóbbi Juventusba igazolásáról

Az olasz sajtó szerint nagy esély van rá, hogy Alessandro Nesta, a Milan középhátvédje a következő idényben a Juventus játékosa lesz, és Andrea Pirlo, aki 2011 nyarán igazolt Milánóból Torinóba, megerősítette, hogy a védő fontolgatja a váltást.

A Lazióban nevelkedett, és a római együttessel bajnoki címet, KEK-et, Európai Szuperkupát, Olasz Kupát nyert Nesta 2002 óta a Milan játékosa, és a piros-feketékkel is nagy sikereket ért el. Kétszer volt bajnok, egyszer kupagyőztes, duplázott a Bajnokok Ligájában és az Európai Szuperkupában is, ráadásul milanos időszakában, 2006-ban tagja volt a világbajnok olasz válogatottnak is.

Andrea Pirlo és Alessandro Nesta ünneplik Milan bajnoki címét a Serie A-ban 2011-ben.

A középhátvéd még ma is alappillére a piros-feketék védelmének - amikor nem sérült -, de kérdéses, hogy meddig számítanak rá a bajnoki címvédőnél, hiszen már elmúlt 36 éves. A szerződése lejár a szezon végén, így ingyen távozhat csapatától, és úgy tűnik, hogy a Milan idei legnagyobb kihívója, a Juventus szívesen látná soraiban.

Egy korábban Milánóban már elfelejtett játékos, Andrea Pirlo hasonló utat járt be, amikor 2011 nyarán Torinóba igazolt, ahol alapember lett ebben a szezonban, és komoly szerepe van a fekete-fehérek remeklésében, így nem meglepő, hogy korábbi csapattársa kikérte a véleményét.

"Beszélgettünk a Juventusról, amikor legutóbb találkoztunk, de az ő döntése lesz, hogy hol folytatja. Most is egy nagyszerű csapat tagja, és majd a bajnokság végén eldönti, hogyan tovább" - mondta Pirlo Nestáról a Skynak adott interjújában.