VB 2014

A németek könnyedén nyertek hazai pályán a feröeriek ellen

A német labdarúgó-válogatott 3-0-s győzelmet aratott a Feröer-szigetek ellen hazai pályán a 2014-es brazíliai világbajnokság C-jelű selejtezőcsoportjában.

A németek magabiztosa nyertek hazai pályán - Fotó: AFP

Németország toronymagas esélyesnek számított a Feörer-szigetek ellen. A hazaiak a második, míg a vendégek a 154. helyen állnak a FIFA világranglistáján. Schweinteiger, Kroos, Gomez és Helmes nem lehetett ott a német keretben sérülés miatt, ám így is bombaerős csapattal állt ki Joachim Löw szövetségi kapitány. 

A 3. percben ígéretes helyről, 20 méterre a kaputól kaptak szabadrúgást a németek, de Özil belebikázta a sorfalba a labdát. A 8. percben már bravúrra is szüksége volt a vendégkapusnak, Reus lövését sikerült kitolnia. Tíz perc elteltével Khedira lőtte kapura a labdát, Nielsen ismét hárítani tudott. A 19. percben Klose 7 méterről középről fejelhetett meg egy jobb oldali beadást, ám célt tévesztett. Még fél óra sem telt el, amikor Götze remek egyéni alakítása után megszerezte a vezetést a német csapat. A dortmundi irányító balról szlalomozott befelé, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A félidő vége előtt még Khedira lövését blokkolták a vendégek, a szünetre egygólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején Edmundson lövésénél Neuernek kellett védenie, hogy megóvja kapuját a góltól. Az 54. percben egy szép kontratámadás végén megduplázta az előnyét a német csapat, Müller beadását Özil 10 méterről bombázta a kapuba (2-0). A Real Madrid középpályása duplázhatott is volna, ám Nielsen kitolta a sarokra tartó lövését. A 72. percben már összejött a második gólja, egy eladott labda után Özil 11 méterről lőtt a hálóba (3-0). A németek összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

 

VB 2014, selejtezők
C-csoport
Németország–Feröer-szigetek 3-0
Gólszerző: Götze (28.), Özil (54., 71.)
Kazahsztán–Írország 1-2
Gólszerző: Nordauletov (37.) ill. Rob. Keane (89. -11-esből), Doyle (90.)