Real Madrid

Bemutatták Adebayort

Csütörtökön délután hivatalosan is bemutatták a Manchester Citytől kölcsönvett új csatárt, Emmanuel Adebayort Madridban. A 26 éves togói első nyilatkozatában természetesen máris arról beszélt, hogy a világ legjobb futballklubjába igazolt, és megvalósult élete álma.

Adebayornak élete álma vált valóra a madridi szerződéssel.

Emilio Butragueno, a madridiak nemzetközi igazgatója szerint Adebayorral a Real Madrid még veszélyesebb lesz ezután:

"Jelentősen megerősödött vele a csapatunk, az edző is maradéktalanul elégedett vele. Érkezésével esélyeink is megnőttek a címek elnyerésére. És azt is tudom, hogy Benzemának nagyon jót tett az utóbbi két mérkőzésen lőtt gólja, rá is szüksége van a Realnak!"

"Hatalmas kihívás lesz ez a madridi fél év, de állok elébe! - mondta Adebayor a bemutatásával egybekötött sajtótájékoztatón. - Máris otthon érzem magam. Mindent megtettem, hogy létrejöjjön a megállapodás, hiszen nem hagyhattam ki életem legnagyobb lehetőségét. Tudom, mit várnak tőlem a vezetők és a szurkolók, mindent megteszek közös céljaink érdekében, minél több címet akarok nyerni a klubbal a szezon végén. Beszéltem José Mourinhóval is a mai edzés alatt, nagyon boldog vagyok, hogy a Real Madrid tagja lehetek."

"Itt minden játékos órási tehetség, sokat kell dolgoznom azért, hogy bebizonyítsam, én is ide tartozom. Hiszem, hogy le tudjuk győzni a Barcelonát, persze ez nem lesz könnyű, de egy olyan csapat, ahol Kaká, Benzema, Ronaldo vagy Özil futballozik, mindenre képes."

"Azért vagyok itt, hogy segítsek a klubnak. Volt már alkalmam együtt játszani Benzemával korábban, nagyszerű futballistának tartom, tisztelem a tudását, segíteni fogjuk egymást a pályán. Tudom, hogy milyen versenyhelyzet van itt, hiszen ez a legjobb csapat a világon, de az Arsenalnál is hasonlóak voltak a körülmények. Készen állok a bizonyításra! - zárta mondandóját a játékos.

Adebayor csütörtökön már edzett is új klubjában, a tartalékcsapat, a Real Madrid Castilla tréningjén vett részt. A szerdai orvosi vizsgálatok után egyébként Carlos Diez csapatorvos elragadtatva nyilatkozott a csatár erőnlétéről, Diez doktor szerint a játékos bármikor kész a játékra.

Egy kis tánc Adebayor módra