FA-kupa

Mancini Rooneyt vádolja a kiállítás miatt

A Manchester United fantasztikus mérkőzésen 3-2-re nyert a címvédő, városi rivális Manchester City vendégeként az angol labdarúgó FA Kupa 3. fordulójának vasárnapi játéknapján. A hazaiak közel 80 percen keresztül emberhátrányban játszottak Vincent Kompany kiállítása miatt, ami Roberto Mancini szerint Wayne Rooney "közbenjárásának" köszönhető.

Vincent Kompany piros lapja a City menedzsere szerint Wayne Rooney "közbenjárásának" köszönhető.

A találkozó 12. percében a belga védő szerelni próbálta Nanit, sikerrel, a labdát érte, a portugál lába érintetlen maradt. Mivel páros lábbal érkezett, Chris Foy játékvezető a szándékot büntette, mehetett zuhanyozni a csapatkapitány. Mancini szerint az ellenfél csatára beszélte rá a bírót a kiállításra.

"Rooney mondta neki (Foynak), hogy mi legyen a döntés. Befolyásolta a játékvezetőt. Közel állt hozzá, és igen, sikerült őt meggyőznie" - mondta a meccs után az olasz tréner.

Kompanynak három helyett négy meccset kell kihagyni, mivel ez már a második piros lapja volt a szezonban. A menedzser megerősítette, hogy a klub fellebbez az ítélet ellen. "Biztos vagyok benne, hogy az eset nem ért piros lapot. Fellebbezünk, és bízom benne, hogy sikerrel járunk."

Ezért állították ki Kompanyt:

Mancini azt is elmondta, hogy a vereség és a kiesésé ellenére büszke játékosaira. "Természetesen csalódott vagyok, hiszen vesztettünk, és elbúcsúztunk az FA-kupától, de úgy gondolom, remek teljesítményt nyújtottunk, büszke vagyok a fiúkra" - fogalmazott a szakember.

"Megmutatták, hogy ilyen helyzetben se vesztik el erejüket, és ebből építkezhetünk a bajnokságban. Ha ugyanezt a hozzáállást mutatjuk máskor is, mint most tíz emberrel a United ellen, akkor meg tudjuk nyerni a Premier League-et. A szünetben váltottunk, átálltunk kontrajátékra, és ez jó húzás volt, ezután már nem voltak nagy helyzetei a Unitednek. Az alatt a 80 perc alatt bebizonyítottuk, hogy a miénk az egyik legjobb csapat Európában, tíz emberrel játszottunk, és hihetetlenül közel voltunk a csodához. Fantasztikus mérkőzés volt" - tette hozzá.

FA-kupa, 3. forduló (a 32 közé kerülésért):
Manchester City-Manchester United 2-3 (0-3) - továbbjutott az MU
Manchester, Etihad-stadion, vezette: Chris Foy.
MANCHESTER CITY: Pantilimon - Richards, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, De Jong - Johnson (Zabaleta, 46.), Nasri (Hargreaves, 82.), Silva (Szavics, 46.) - Agüero. Cserepad: Hart, Zabaleta, Szavics, Clichy, D. Suárez, Hargreaves, Razak. Menedzser: Roberto Mancini.
MANCHESTER UNITED: Lindegaard - Smalling, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani (Scholes, 60.) - Welbeck (Anderson, 75.), Rooney. Cserepad: De Gea, Evans, Rafael, Anderson, Pak, Scholes, Chicharito. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
Gólszerző: Kolarov (48.), Agüero (64.), illetve Rooney (10., 39.), Welbeck (30.)
Sárga lap: Welbeck (35.), Nani (36.), Evra (48.), Ferdinand (90+1.). Piros lap: Kompany (12. - Man. City)