NB I

Kritikán aluli produkcióval rukkolt elő a Honvéd az Újpest ellen

Budapesti rangadóval zárult az OTP Bank Liga 24. fordulója, az Újpest ugyanis a Honvéd csapatát fogadta. A lila-fehér együttes végül teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, hiszen a Honvéd gyermeteg hibákat követett el hátul, elől pedig képtelenek voltak igazán veszélyes helyzetet kialakítani.

Az Újpest simán legyőzte a HonvédotRögtön góllal kezdődött az összecsapás, méghozzá nem is akármilyennel. A 4. percben Lipták előreívelését Kemenes tisztázni tudta, a labda viszont Vasziljevics elé került, aki hezitálás nélkül lőtt 30 méterről, a hátul álló Botis fejjel ugyan még menthetett volna, ám a játékszer mégis a kapuban kötött ki (1-0).

A 10. percben az Újpest megduplázhatta volna az előnyét, egy bal oldali szögletnél Kemenes rosszul jött ki, Vasziljevics pedig az ötös sarkáról lőhetett volna, ám elcsúszott.

A 25. minutumban büntetőhöz jutott a Honvéd, ugyanis a rosszul kilépő Balajcza elütötte Vécsei Bálintot, Kassai pedig egyből 11-es fújt, a hazaiak kapusát pedig sárga lappal jutalmazta. Az ítéletvégrehajtó szerepét Ivancsics tölthette be, azonban a Honvéd játékosa David Beckhamet megszégyenítő módon szinte kirúgta a stadionból a labdát.

A 30. percben újabb hazai lehetőséget láthattunk, Kabát Péter 22 méteres szabadrúgását bravúrral hárította Kemenes, a kipattanóból pedig Simon tüzelt, Kemenes viszont ismét a helyén volt. Nem sokkal később újabb hazai helyzet szemtanúi lehettünk, Rajczi bal oldali beadása után bizonytalankodott a Honvéd-védelem, Kabát pedig majdnem lecsapott a labdára, Debreceni viszont kivágta a játékszert.

A félidő hátralévő részében az eredménynek megfelelően a vendégek többet kezdeményeztek, viszont igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani, így 1-0-s állásnál vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrész elég langyosan indult, ugyanis az első valamirevaló helyzet csupán a 64. percben alakult ki, amikor egy könyöklés után Porcari lőtt, ám nem találta el a kaput. A 73. percben Kabát Péter lőtt 12 méterről, Kemenes pedig a léc fölé tornázta a rendkívül erős löketet. A 79. percben gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa, Simon bal oldali beívelését követően egy visszafejelt labda után Rajczi az üres kapuba passzol, ezzel lett 2-0. A 90. percben egy szögletet követően Balogh 18 méterről, kapásból lőtt, a labda pedig a felső lécen csattant.

A végeredmény 2-0 lett, az Újpest abszolút megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a Honvéd ezúttal csalódást keltő futballt mutatott be.

OTP Bank Liga 24. forduló
Újpest-Honvéd 2-0 (1-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző. Vezette: Kassai
Gólszerzők: Vasziljevics (4.), Rajczi (79.)
Újpest: Balajcza, Kiss Z., Lipták, Mihajlovics, Pollák, Simon K. (80. Barczi), Vasziljevics (90. Litauszki), Kabát, Eninful, Remili (86. Balogh B.), Rajczi.
Honvéd: Kemenes, Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú N., Tchami, Johnson, Ivancsincs (37. Porcari), Vécsei, Vidovics (63. Faggyas), Délczeg.