Karrier

Végh Zoltán 40 évesen szögre akasztja a kesztyűt

Befejezi aktív sportolói pályafutását a Vasas labdarúgócsapatának kapusa, Végh Zoltán, aki 569 fellépésével a magyar élvonal rekordere.

Végh Zoltán 569 fellépéséve az NB I rekordere
A 40 éves hálóőr ugyan végig csinálta a felkészülést az angyalföldi klubbal, de közvetlenül a rajt előtt mégis szögre akasztotta a kesztyűt. A magyar bajnokság rekordere nem kapott új szerződést a Vasas együttesénél, így a visszavonulás mellett döntött.

"Véghnek június 30-án lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbítottunk meg, mert inkább a fiataloknak szavaztunk bizalmat. Zolira az utánpótlással foglalkozó edzők között számítunk" - mondta Erdős László, az angyalföldi klub ügyvezető igazgatója. "Nem így terveztem a befejezést, szívesen álltam volna még egy évig a csapat rendelkezésére, de nem kaptam újabb szerződést" - nyilatkozta a rutinos portás.

Végh Zoltán 1989-ben a Veszprém alakulatánál kezdte meg felnőtt karrierjét, melynek során többek között megfordult a Győr, az MTK, a BVSC, az Újpest valamint a Videoton csapatában is. A magyar válogatottban összesen 25 alkalommal jutott szóhoz.