La Liga

Könnyed sikerrel felejtett a Real Madrid

A spanyol bajnokság 36. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén a Real Madrid 3-0-ra legyőzte a vendég Sevilla csapatát. A listavezető Cristiano Ronaldo góljával került előnybe, majd Karim Benzema duplája után gyorsan lerendezte a három pont sorsát.

Benzem csukafejese volt a 20. gólja az idei bajnokságban /

Amíg az ősi riválisnál a sikeredző, Josep Guardiola távozása borzolta a kedélyeket, a királyi gárda háza táján a bajnokság megnyerése lebeghet a szemek előtt. A Bayern München elleni BL-búcsú okozta mélyütést José Mourinho alakulata az ellen a Sevilla ellen feledtette volna, amely ellen az ősszel egy igazán izgalmasra sikeredett, gólgazdag találkozón sikerült nyernie.

A vasárnap déli napsütésben az egykori Real-ikon, Míchel által irányított andalúzok meglehetősen bátor futballal álltak elő, a Negredo-Navas-Reyes trió a mezőnyben egyenrangú partnerré tette a vendégcsapatot. A 19. percben Cristiano Ronaldo azonban nem kegyelmezett, egy Benzemától kapott labda után remek lövőcsellel csapta be védőjét, majd félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A portugál zseninek ez volt a 43. gólja az idei bajnokságban, a Real Madrid elleni duplájával pedig a harmadik találát jegyezheti a héten.

A gól után rákapcsolt a Sevilla, amely rövid időn belül három kontratámadása végén is betalálhatott volna, de az Eb-keretbe sóvárgó Alvaro Negredo sorra puskázta el a lehetőségeket. A játékrész hajrájában Ronaldo egy közvetett szabadrúgás után 11 méterről a kapufát találta telibe, így maradt az eredmény a szünetig.

A fordulás után is lendületben maradt a Sevilla, de Negredo újabb (bak)lövése után egy szerencsés góllal megduplázta fórját a vendéglátó csapat: Di María középre tekerésére Benzema érkezett a hosszú oldalon, és ugyan a vendég védő megpróbált előle tisztáni, a francia lábára rúgta a labdát, aki így lendületből, lövőmozdulat nélkül talált a hálóba (2-0).

Nem telt el három perc sem, mikor a gall csatár már a második gratuláció-áradatot fogadhatta: a Bayern ellen a büntetőpárbajban hatalmasat hibázó Sergio Ramos tűnt fel a pálya jobb oldalán, hajszálpontos ívelését Benzema egy látványos csukafejessel a léc alá jutatta (3-0).

Ettől kezdve kevésbé volt látványos a találkozó, a Sevilla hitehagyottá vált, és bár az andalúzok hajtottak becsülettel a szépítésért, ezen a napon komoly gondok voltak a célzókészülékkel. 

A Real Madrid immáron 91 ponttal áll a tabella élén, 112 rúgott góljával pedig újabb rekordot írt. A blancóknál Benzema 31. gólját is megszerezte a szezonban  - a bajnokságban 20-nál jár -, Di María újabb gólpasszt adott, hazai gólkülönbségüket pedig 66:18-ra alakították.

La Liga 36. forduló
Real Madrid - Sevilla 3-0 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion, vezette: Mateu Lahoz.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Granero (Khedira, 61.), X. Alonso (Albiol, 76.) - Di María (Callejón, 61.), Özil, Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Sevilla: J. Varas - Coke, Fazio, Cala, Navarro - Trochowski, Deivid (Campana, 72.) - Navas, Reyes (L. Alberto, 64.), Rakitic - Negredo (Babá, 64.). Vezetőedző: Míchel.
Gólszerző: Ronaldo (19.), Benzema (49., 52.)
Sárga lap: Özil (25.), Granero (55.), Di María (59.), ill. Deivid (54.), Cala (57.)