Átigazolás

Anelka két évre Kínába szerződik - hivatalos

A kínai Sanghaj Shenhua együttese bejelentette, hogy kétéves szerződést köt az eddig az angol Chelsea-ben játszó francia Nicolas Anelkával. A csatár januárban csatlakozik új csapatához, amelytől heti 200 ezer font körüli összeget kap.

Nicolas Anelka örül egy Góljának a Chelsea-ben

Anelka szerződése nyáron lejárt volna a Chelsea-nél, és mivel nem tudott megegyezni a Kékekkel a hosszabbításról, néhány hete jelezte, hogy el szeretne igazolni. Az angol bulvársajtóban már napokkal ezelőtt felröppent a hír, hogy megegyezett a sanghaji együttessel, és ezt most a klub is bejelentette.

A pénzügyi részletekre nem tért ki a kínaiak közleménye, de felröppent, hogy a francia csatár heti 200 ezer font körüli fizetést kaphat. Ennél azonban még többről is szólhat a szerződése, hiszen a Shenhua egyik sajtósa cáfolta ezt az összeget.

"Nem mondhatom meg, hogy pontosan mennyi pénzt kap, csak annyit mondhatok, hogy lehetséges, hogy az összeg nem 200 ezer font" - mondta Ma Jüe.

A világvándor Anelka a Paris Saint Germainnél mutatkozott be a felnőttek között, majd végigjárta a világ legnagyobb csapatait: volt az Arsenal, a Real Madrid, a Liverpool, az akkor még jóval szerényebb keretek között működő Manchester City, a Fenerbachce és a Bolton Wanderers játékosa is, mielőtt a 2008-ban a Chelsea-hez igazolt volna. Új klubjához januárban csatlakozik.