NB I

Kanta duplájával az MTK nyerte a veretlenek csatáját Kispesten

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának rangadóját a Bozsik Stadionban vívták, ahol a listavezető Budapest Honvéd vendége a tabellán harmadik helyen álló MTK volt. A két eddig még veretlen együttes összecsapásán az MTK Kanta két góljával előnyt szerzett, melyet a Honvéd már nem tudott ledolgozni.

A meccs első negyed órájában többet támadott a Budapest Honvéd, de nagyobb helyzetet ekkor még nem tudott kialakítani. Később Délczeg cselezgetett a jobb oldalon, beadásába a védők beleértek, a labda pedig veszélyesen csapódott a kapu felé, de végül az oldalhálóban kötött ki.

Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, még a 20. perc előtt Tchami kapott remek labdát a tizenhatos bal oldalán, de ballal csúnyán kapu mellé lőtt. Az MTK első komolyabb próbálkozása Csiki nevéhez fűződött, de a fiatal játékos távoli lövése elsuhant a Honvéd kapujának jobb alsó sarka mellett.

A 26. percben Ivancsics emelte a labdát Vernes elé, aki az MTK kapujától alig több, mint öt méterre luftot rúgott, így oda lett a lehetőség. Az MTK-tól sokat nem lehetett látni, azonban az első száz százalékos ziccert a vendégek alakították ki: Csiki egy mozdulattal két védőt is becsapott, amikor Könyves elé tolta a labdát, de a csatár lövését Czuczi szépen védte.

A félidő második felére a Honvéd kezdeti fölénye elillant, a 36. percben egy bal oldali beadást követően Csiki a kaputól 11 méterre bevetődve fejelt, de Czuczi védte a középre tartó kísérletet. Alig pár perccel később jött a Honvéd válasza, Délczeg futotta le védőjét a jobb oldalon, de ezt követően addig forgolódott, amíg a védők blokkolták közeli lövését.

A 41. percben vezetést szerzett az MTK: a sérülés miatt heteket kihagyó Kanta kapott egy labdát a kaputól mintegy 13 méterre, egy csellel elküldte Ignjatovicsot és a jobb alsó sarokba gurított (0-1).

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan ismét a Honvéd kezdte jobban. Az 51. percben több, mint 25 méterre az MTK kapujától szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Ivancsics lapos lövését Hegedűs azonban kiszedte a jobb alsó sarokból.

Czuczi Márton már csak nézte, amint Kanta József büntetője nyomán hálójában a labda

Az 54. percben tizenegyeshez jutott az MTK: egy hosszú előreívelést követően Hrepkát hátulról elütötte Debreceni, a megítélt büntetőt pedig Kanta a balra elmozduló Czuczi mellett magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte (0-2). A gólt követően picit leült az összecsapás, az MTK elégedett lehetett előnyével, a Honvédot pedig szemmel láthatóan megfogta a találat.

Tíz perccel a bekapott gólt követően a Honvéd egyik legjobbja, Délczeg szánta rá magát egy lövésre mintegy 25 méterről, de Hegedűs védte azt. A 67. percben Kelemen szabálytalankodott Faggyassal szemben az MTK kapujától húsz méterre, de Ivancsics kecsegtető helyzetből elvégzett szabadrúgása kapu fölé szállt. A Honvéd középpályása pár pillanattal később ismét gólt szerezhetett volna, ezúttal fejese kerülte el a kapu jobb felső sarkát.

A Honvéd utolsó erőtartalékait is megmozgatta a szépítés érdekében, az MTK pedig frissített, Hrepka helyett Tischler állt be a kék-fehéreknél. A 77. percben a hazaiak cserejátékosa, Faggyas veszélyeztetett, de a tizenhatos bal oldaláról, éles szögből leadott lövését védte Hegedűs. A 85. percben ritkán látható jelenetnek lehetett szemtanúja a közönség: Ignjatovics kezdett el cselezgetni a saját kapuja előtt, hazaadott, s Czucszi megfogta a labdát. Közvetett szabadrúgás, amely kipattant Czucziról.

A 89. percben szépített a Honvéd: Vécsei távoli lövését Hegedűs nem tudta megfogni, a labdára lecsapott Diaby, aki ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A hátralévő percekben több gólhelyzet már nem alakult ki, így az MTK 2-1-es győzelmével a Honvéd veretlenségét és elsőségét is elvette.

OTP Bank Liga
6. forduló
Budapest Honvéd-MTK 1-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, V.: Radványi
Gólszerzők: Diaby (89.) ill. Kanta (41., 56., a másodikat 11-esből)
Sárga lapok: Johnson (27.), Debreceni (55.), Lovric (82.) ill. Nagy T. (35.)
 
Honvéd: Czuczi - Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Baráth - Tchami (Diaby 46.), Zsivanovics (Vécsei 77.), Johnson, Ivancsics, Vernes (Faggyas 59.) - Délczeg
MTK: Hegedűs L. - Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hídvégi - Könyves (Vass P. 79.), Zsidai, Kanta J. (Nikházi 90.), Vadnai, Csiki - Hrepka (Tischler 73.)