NHL

Vereséggel kezdett a bajnok a nyitányon

  • VNA

A Los Angeles Kings nem sokáig ünnepelhette tavalyi bajnoki címét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), az új évad első találkozóján - ráadásul hazai pályán - rögtön kikapott.

A Los Angeles Kings nem sokáig ünnepelhette tavalyi bajnoki címét, az új évad első találkozóján rögtön kikapott.

Hosszas tárgyalások és a lockout lezárása után szombaton végre elkezdődhetett az NHL 2012/13-as, immáron biztosan "csonka" szezonja. A nyitányon a bajnok Los Angeles Kings együttese hazai közönség előtt lépett jégre, ahol a találkozó kezdetén telt ház, 18.545 néző ünnepelte a tavaly kivívott sikert. Igaz most a Stanley Kupa győztes Kings számára nem alakult jól a szezon első meccse. A Chicago Blackhawks ugyanis egy parádés 3-0-s első harmadának köszönhetően gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és előnyét két 1-1-el végződő harmad után is megtartva végül 5-2-es sikerrel távozott a Staples Centerből.

A 2010-es bajnok Chicago a mérkőzés folyamán már 4-0-ra is vezetett, ám a Kings Scuderi és Nolan góljaival 2-4-re felzárkózott az 50. percben, fél perccel később viszont már ismét a Blackhawks szerzett gólt és magabiztosan győzött. A Kings mentségére szólhat az, hogy a tavalyi évadban a legeredményesebb játékosának bizonyuló Anze Kopitar most térdsérülése miatt nem léphetett jégre. Az NHL mérkőzés-dömping tehát elkezdődött, így itt az ideje, hogy ti is megismerkedjetek az évad újdonságaival, híreivel. Ehhez nyújthat segítséget az idei NHL szezont beharangozó elemző cikkünk.

NHL
Az első játéknap eredményei
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 2-5
Winnipeg Jets-Ottawa Senators 1-4
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 1-3
Boston Bruins-New York Rangers 3-1
Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 1-2
New York Islanders-New Jersey Devils 1-2
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 6-3
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 5-1
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 2-3 - szétlövéssel
St. Louis Blues-Detroit Red Wings 6-0
Dallas Stars-Phoenix Coyotes 4-3
Minnesota Wild-Colorado Avalanche 4-2
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 3-7