Átigazolás

Raphaël Varane átment az orvosin, 2017-ig a Real Madridé - hivatalos

A Real Madrid hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett a francia RC Lensszal Raphaël Varane átigazolásáról, és a 18 éves védő hat évre aláírt a Királyi Gárdához.

Miután Gervais Martel, a Lens elnöke a múlt héten elismerte, hogy klubja megegyezett a Reallal Varane átigazolásáról, és a 18 éves védő hétfőn délután el is utazott Madridba, hogy részt vegyen a szükséges orvosi vizsgálatokon. Miután ez megtörént, Florentino Pérezzel, a Real Madrid elnökével aláírták a szerződését, amely hat évre, azaz az előzetes, 2016-ról szóló hírekkel ellentétben 2017-ig köti őt a Királyi Gárdához - közölte a realmadrid.com.

Florentino Pérez klubelnök és Raphaël Varane aláírják a játékos szerződését a Real Madridhoz 2011 júniusában

A fiatal tehetséget Zinedine Zidane ajánlotta Florentino Pérez elnök, és José Mourinho vezetőedző figyelmébe, és a francia legenda biztos abban, hogy a Real nem tesz rossz lóra a vásárlással.

"Elképesztően tehetséges, óriási ígéret. Nagyszerű jövő áll előtte" - nyilatkozta Zidane.

Varane a Hellemmes és a Lens együttesében nevelkedett, a 2010-11-es szezonban mutatkozott be a francia bajnokságban. Csapata ugyan vele is a kiesést jelentő 19. helyen végzett a Ligue 1-ben, de teljesítménye így is elég meggyőző volt ahhoz, hogy a Real Madrid a Manchester Unitedet, a Lille-t és a Paris Saint-Germaint megelőzve lecsapjon rá.