La Liga

A Barca visszavágott a Getafénak, egy pontra a katalánok a Madridtól

A Barcelona 4-0-ás kiütéses győzelmet aratott a vendég Getafe felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának keddi játéknapján. A címvédő katalánok újabb sikerükkel egy pontra zárkóztak az éllovas Real Madridhoz.

A Barcelona 4-0-ás kiütéses győzelmet aratott a vendég Getafe felett.

Kis híján öngóllal került előnybe a Barca, a negyedik percben Miku fejesét kellett védenie Moyának, majd Iniesta löketénél kellett vetődnie a kapusnak. A katalánok könnyedén járatták a labdát, a Getafe csak nyomozta azt, a 13. percig bírták a vendégek a nyomást, ekkor Messi mellel készített le Alexis Sáncheznek, a chilei balról befelé cselezett, majd 17 méterről a hálóba lőtt (1-0). A 17. percben Messi újabb remek passza után Xavi emelte át a kapust, Cata Díaz gyanúsan a gólvonalon túlról mentett, valószínűleg bent volt a labda, a bíró mindenesetre továbbot intett.

A 28. percben Pérez Mascheranón megpattanó lövése okozott zavart Valdés kapuja előtt, a másik oldalon Sánchez ziccert hibázott. A félidő végére valamelyest magára talált a madridi kiscsapat, de Messi lehűtötte a kedélyeket: Iniesta passza után 13 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba (2-0).

A második félidőre teljesen behúzódott a vendégcsapat, a Barcelona pedig hozzátett még két gólt a terméshez: a 73. percben Cuenca jobb oldali beívelés után Sánchez fejelt a bal alsóba (3-0), majd Messi jobb oldali szabadrúgását követően Pedro háttal a kapunak csúsztatott a jobb felsőbe (4-0).

A Barcelona teljesen megérdemelten győzött, visszavágott az őszi 0-1-ért, és egy pontra zárkózott a listavezető, szerdán az Atléticónál vendégeskedő Real Madridhoz.

Primera División, 33. forduló:
FC Barcelona-Getafe 4-0 (2-0)
gólszerző: Sánchez (13., 73.), Messi (44.), Pedro (75.)
 
Korábban:
Osasuna-Espanyol 2-0 (0-0)
gól: Garcia (53., 69.)
kiállítva: Coutinho (55.), Forlin (82.) - mindkettő Espanyol
 
Real Sociedad-Real Betis 1-1 (0-0)
gól: Vela (56.), illetve Castro (70.)
 
Szerda:
Granada-Athletic Bilbao 20:00
Sporting Gijón-Levante 20:00
Valencia-Rayo Vallecano 20:00
Atlético Madrid-Real Madrid 22:00
Csütörtök:
Villarreal-Málaga 20:00
Racing Santander-Real Mallorca 21:00
Sevilla-Real Zaragoza 22:00