Manchester City

Megfelezték Tévez büntetését a PFA nyomására

A Manchester City hivatalos közleménye szerint csalódottan vette tudomásul, hogy a hivatásos futballisták szervezete (PFA) nem járult hozzá ahhoz, hogy a klub négyheti fizetésétől megfossza Carlos Tévezt, és megfelezte a szerintük renitenskedő játékos büntetését.

Tévezt azért büntette volna a klub egyhavi fizetésmegvonással, mert a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen állítólag nem volt hajlandó Roberto Mancini utasítására pályára lépni. A PFA azonban nem látta bizonyítottnak az egyesület állítását, ezért nem járult hozzá a 600 ezer (más források szerint 800 ezer vagy akár egymillió) fontos büntetéshez.

"A Manchester City elfogadja, hogy a játékosok szövetsége az egyetlen szerv, amely hozzájárulhat a kétheti fizetésmegvonásnál súlyosabb büntetések kiszabásához, de csalódottan veszi tudomásul, hogy a szervezet megtagadta a hozzájárulást Carlos Tévez ügyében" - reagált a klub hivatalos közleményében a döntésre.

"Egyesületünk szeptember 28-a óta folyamatos kapcsolatban volt a PFA-val, és úgy érezzük, nem az a döntés született, amire a megbeszélések alapján a klub számított. Így a szerződésekben foglalt maximális, kétheti fizetésmegvonással járó büntetést fogjuk kiszabni Carlos Tévezre" - zárult a Manchester City reakciója.