Premier League

Őrült meccs után győzött a Liverpool Blackburnben - videó

A mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Liverpool Andy Carroll hosszabbításban fejelt góljával 3-2-re győzött a Blackburn Rovers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. A Vörösöknél Maxi Rodríguez duplázott, Donit kiállították, a harmadik számú kapus, Brad Jones büntetőt hárított.

A mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Liverpool Andy Carroll hosszabbításba fejelt góljával 3-2-re győzött a Blackburn Rovers vendégeként

Nem unatkozhattak a szurkolók az Ewood Parkban és a tévéképernyők előtt, főleg a Liverpool tett róla, hogy mozgalmas legyen a mérkőzés. A 13. percben egy előrevágott labdával Craig Bellamy lódult meg a jobb oldalon, majd középre passzolt az érkező Maxi Rodríguezhez, aki néhány lépésről a kapuba helyezett (0-1). Három perc múlva az újdonsült csapatkapitány, Jay Spearing szép szóló után kissé jobbról lőtt kapura, a kipattanóba Andy Carroll piszkált bele, de blokkolták, Maxi Rodríguez viszont megint jó helyen volt (0-2). Az argentin támadót folyamatosan jegeli Dalglish, noha a kevés lehetőséget rendre góllal hálálja meg. A cserekapus Doni második meccsén tett róla, hogy ne legyen kényelmes az előny, a 24. percben felborította a ziccerben kapura törő David Hoilettet, jött a piros, és a tizenegyes. Kenny Dalglish Flanagen helyére küldte be Brad Jonest, a 30 éves ausztrál élete első Premier League-mérkőzésén egyből kivédett tizenegyessel nyitott.

A Blackburn házi gólkirálya, Yakubu Aiyegbeni büntetőből nem, de akcióból tudott szépíteni, szabadrúgás után hat méterről fejelt a jobb alsóba (1-2).

A második félidőben folytatódott a krimi, a 61. percben egyenlített a hazai együttes, Jones Yakububa rúgta a labdát, majd kiejtette kezéből, és ellökte a csatárt, így ismét büntetőhöz jutott a hazai gárda. A cserekapus örülhetett, hogy megúszta sárgával, azonban az újabb tizenegyest már nem hibázta el a nigériai (2-2).

A 77. percben Andy Carroll próbálkozott meg egy fejesel, saját kapuja előtt akart menteni, végül Jonesnak kellett nagyot hárítania. A Vörösök az egy pontnak is örülhettek tíz emberrel, de Andy Carroll a hosszabbításban kicsikarta a vendéggyőzelmet: Coates ívelte előre a labdát a kezdőkörből, Agger csúsztatta tovább, Carroll a pedig a hálóba fejelte (2-3). Nagyon fontos győzelmet aratott a Liverpool a szombati FA-kupa-elődöntő előtt, míg a meccs kétharmadában emberelőnyben játszó Rovers maradt a kiesőzónában.

A Vörösöknél az Everton elleni kupameccsen a harmadik számú kapus, Brad Jones védhet, kérdés, hogy ki ül le a kispadra, még az is felmerülhet, hogy visszahívják Gulácsi Pétert a Hull Citytől.

Premier League, 33. forduló:
Blackburn Rovers-FC Liverpool 2-3
gólszerző: Yakubu (36., 61. - a másodikat 11-esből), illetve Maxi Rodríguez (13., 16.), Carroll (90+1.)
kiállítva: Doni (24. - Liverpool)
 
Hétfőn játszották:
Fulham-Chelsea 1-1 (0-1)
gól: Lampard (44., büntetőből), Dempsey (82.)
 
Aston Villa-Stoke City 1-1 (1-0)
gól: Weimann (32.), illetve Huth (71.)
 
Everton-Sunderland 4-0 (0-0)
g: Gueye (52.), Pienaar (75.), Osman (76.), Anichebe (81.)
 
Newcastle United-Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
g: Ben Arfa (73.), P. Cissé (83.)
 
Tottenham Hotspur-Norwich City 1-2 (1-1)
g: Defoe (33.), illetve Pilkington (13.), Bennett (66.)
 
Szerda:
Manchester City-West Bromwich Albion 20:45
Wigan Athletic-Manchester United 20:45
Wolverhampton Wanderers-Arsenal 20:45
Queens Park Rangers-Swansea City 21:00