Átigazolás

Dzsudzsák Bastosszal és Ribéryvel verseng a Juve bal széléért

Fülöp Ferenc szerint a PSV nem kapott ajánlatott a torinói klubtól

Olasz források szerint a Juventus Franck Ribéryt, Michel Bastost vagy Dzsudzsák Balázst szerződtetné a balszélső pozícióra. Előbbi kettő nagyobb névnek számít, viszont négy évvel idősebbek, mint a magyar válogatott játékosa, akit jóval olcsóbban meg is szerezhetnének a Zebrák. Fülöp Ferenc, Dzsudzsák menedzsere ugyanakkor úgy tudja, hogy a Juventus nem kereste meg hivatalosan a PSV-t.

A bal oldala egész szezonban gyenge volt a Juventusnak, az legalábbis egyértelműen kiderült, hogy Simone Pepe nem képes magas szinten megoldani a rábízott feladatokat. Nem meglepő tehát, hogy arra a szélre mindenképp igazolni akarnak valakit a Zebrák. A két legnagyobb név Franck Ribéry és Michel Bastos, akiket emlegetnek az ügyben, de ugyanennek a pozíciónak a várományosa Dzsudzsák Balázs is.

Dzsudzsák Balázs a Lille elleni Európa Liga-mérkőzésen a PSV Eindhovenben 2011-ben

Ráadásul több olyan körülmény is van, ami azt engedi sejtetni, hogy a magyar válogatott játékosának komoly esélye van arra, hogy Torinóba kerüljön. A két sztár árát ugyanis sokallja a Juventus, ráadásul rövidtávon mindketten segítségére lehetnének a csapatnak, azonban Ribéry már elmúlt 28, Bastos pedig a nyáron lesz ugyanennyi. Mondhatjuk, hogy a legjobb korban vannak, de a hírek szerint a Juvénél inkább úgy látják, hogy a 24 éves Dzsudzsákban hosszabb távon több a lehetőség. Ráadásul Bastos brazil állampolgár, és az EU-s útlevelére még vár, azaz elfoglalna egy pozíciót a Juventus EU-n kívüli keretében. Végül az sem mellékes a Zebrák számára, hogy a PSV magyar szélsőjét 15 millió euró körüli összegért megvásárolhatnák, míg a másik két játékosért nagyságrendekkel többet, akár ennek a többszörösét ki kellene fizetniük.

Ugyanakkor Fülöp Ferenc, Dzsudzsák egyik menedzsere azt mondta az egyik olasz hírportálnak, hogy a Juventus hivatalosan nem kereste meg a holland bajnokság harmadik helyén végző eindhovenieket.

"Egyelőre nem tudunk semmi konkrétumról. Senki nem keresett meg minket sem a Juventustól, sem a PSV-től. Balázzsal kapcsolatban sok angliai ajánlatról is olvastunk, de mostani klubja még senkivel nem állapodott meg. De a bajnokság is csak most ért véget, szóval még hosszú az átigazolási szezon. Azonban azt is el kell mondanom, hogy Balázs jól érzi magát Eindhovenben. Ettől még persze a Juventusban játszani nagy lehetőség lenne a számára. Az egy nagyszerű csapat, óriási múlttal. Viszont még egyszer mondom: konkrétumról nem tudunk."