Premier League

A City kikapott Walesben, élre állt a West Bromot legyőző United

A hét közben mindkét manchesteri sztárcsapat kikapott az Európa Ligában, a bajnokságban könnyűnek tűnő győzelemmel hangolhattak volna a visszavágóra. Ez végül csak a Manchester Unitednek sikerült, a Vörös Ördögök mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve nyertek a West Bromwich Albion ellen, de a City kikapott a Swansea vendégeként, úgy, hogy a Hattyúk büntetőt is hibáztak.

Swansea-Manchester City

Brendan Rodgers alaposan felkészítette a Swansea-t az éllovas ellen, az első félidőben a City csak árnyéka volt önmagának, és örülhetett neki, hogy nem kapott gólt, a hazaiak viszont csak magukat okolhatták ezért: a 6. percben Hart akasztotta meg Routledge-t, de Sinclair büntetőjét kivédte a válogatott kapus.

Helyzetből ugyanakkor kevés volt a folytatásban, a 28. percben Graham próbálkozott, de gyenge volt a lövés. A Polgárok a játékrész végére szedték össze magukat, Yaya Touré lövése megpattant egy védőn, de így is veszélyes volt. Roberto Mancini már a 37. percben becserélte Gareth Barry helyére Sergio Agüerót, de az argentin csak a 49. percben került helyzetbe egy gyatra lövéssel.

Nagyobb izgalmak nélkül csordogált a mérkőzés, a 69. percben Micah Richard jelentkezett egy lövéssel, de Vormot nem tudta becsapni. Végül Luke Moore lett a City végzete, a csatár beállása után négy perccel Routledge beadása után fejelt a hálóba (1-0). A vendégek megnyomták a hajrát, de Kolo Touré kísérletét védte Vorm, Richard pedig lesről bólintott a hálóba.

A Chelsea, a Sunderland és az Everton után negyedik csapatként az újonc Swansea is megszerezte a Manchester City skalpját, Mancini csapatának sokba kerülhet a végelszámolásnál ez a vereség, az első helyet máris át kell adnia a városi riválisnak.

Manchester United-West Bromwich

Az első helyzet az 5. percben Andrews előtt adódott, elveszítette saját térfelén a labdát a United, balról szállt a beadás, Andrews nagy helyzetben pár méterről a kapu mellé lőtt. A hazaiak a 10. percben jutottak el a kapuig, Ashely Young próbálkozását fölé ütötte Foster. A 17. percben a birminghamieknek is volt kapura tartó lövésük, Andrews szabadrúgását szedte ki a jobb alsóból De Gea.

Az első félóra után magukhoz tértek a Vörös Ördögök, amit egy góllal jeleztek: Hernández jobb oldali beadásszerű lövését Rooney Fostert megelőzve piszkálta be négy méterről a hálóba (1-0). A félidő hátralévő részében nyomasztó volt a hazaiak fölénye (85 százalékos labdabirtoklás), kapujuk elé szegezték a vendégeket, de maradt az egygólos előny.

A második felvonásra kipukkadt Roy Hodgson csapata, az MU pedig a győzelem bebiztosítására törekedett. Az 54. percben Hernández a tizenhatosról a kapufát találta el, pár perc múlva ugyanő balról a hoszú alsó mellé gurított fél centivel - Fostertől mindkettő bement volna. A 66. percben Jonas Olsson megkapta második sárgáját, a WBA még nagyobb bajba sodródott. Egy perc múlva Young löketét védte bravúrral Foster, de aztán Andrews buktatta a szélsőt, a büntetőt Wayne Rooney bevarrta (2-0). A 77. percben mégis szépíthetett volna a West Bromwich, Long 8 méterről, jobbról lőtt, De Gea bravúrral hárított.

Rooney (b) 19. és 20. bajnoki gólját szerezte a West Brom ellen

A West Bromwich Albion az első félórában ráijesztett a címvédőre, de végül Sir Alex Ferguson csapata simán behúzta a három pontot, és mivel a Man. City kikapott Walesben, az élre állt a tabellán.

A West Brom cserekapusa ezúttal Luke Daniels volt, Fülöp Márton bárányhimlőt kapott, ezért hiányzott a mérkőzésről.

Premier League, 28. forduló:
Manchester United-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
gól: Rooney (36., 71., utóbbit 11-esből)
piros lap: Olsson (66., West Bromwich Albion)
 
Swansea City-Manchester City 1-0 (0-0)
g: Moore (83.)
 
Szombaton:
Everton-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
g: Jelavic (22.)
 
Aston Villa-Fulham 1-0 (0-0)
g: Weimann (92.)
 
Chelsea-Stoke City 1-0 (0-0)
g: Drogba (68.)
kiállítva: Fuller (25., Stoke City)
 
Sunderland-FC Liverpool 1-0 (0-0)
g: Bendtner (56.)
 
Wolverhampton Wanderers-Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
g: Hoilett (43., 69.)
 
Bolton Wanderers-Queens Park Rangers 2-1 (1-0)
g: Pratley (37.), Klasnic (86.), illetve Cissé (48.)
 
Később:
Norwich City-Wigan Athletic 17:00
Hétfőn:
Arsenal-Newcastle United 21:00