NB I

Sándor duplájával ismét legyőzte a Videoton a Kecskemétet

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a címvédő Videoton Sándor György két góljával 2-0-ra legyőzte idegenben a Kecskemét csapatát.

Sándor két gólja három pontot ért a csapatának

Azok után, hogy a múlt héten a Kecskemét hazai környezetben a bajnokesélyes Győrt fektette két vállra, ezen a hétvégén egy újabb nagyágyú, a címvédő Videoton érkezett a Széktói Stadionba.

A két csapat jól ismerheti egymást, hiszen az elmúlt egy évben négyszer is találkozott egymással - a mérleg döntetlent mutatott. A két csapat megállapodásának értelmében a fehérváriak tulajdonában lévő Lencse nem lépett pályára, ezzel pedig úgy tűnik, hogy ki is húzták a lila-fehérek méregfogát.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely a 9. percben Gosztonyi révén kis híján a vezetést is megszerezte, de a középpályás ziccerben nem jutott el lövésig sem. A 10. percben Hector szólója után kiválóan adott középre az üresen érkező Sándor György elé, aki 11 méterről belsővel a bal "pipába" helyezett (0-1). Próbálkozott az egyenlítéssel a KTE, Bertus majd Balogh lövése veszélyeztette Bozovics kapuját, de végül nem rezgett meg a montenegrói portás hálója. Az első félóra végén Mitrovics egy ígéretes szabadrúgás után a bal kapufát találta telibe, majd a 35. percben Torghelle Sándor rontott ajtó-ablak ziccerben.

A fordulás után lényegesen visszaesett a mérkőzés színvonala, ami elsősorban a helyzetek számában mutatkozott meg. A 61. percben egy Vidi-ziccernél Antal vetődött ki kiváló ütemben a kapujából, majd tíz minutummal később a csereként beálló Gyurcsó beadása után Sándor remek fejese után megduplázta saját és csapata találatainak számát (0-2). A hajrában egy-két kecskeméti lehetőség még ugyan adódott, de Tököli távoli lövésén kívül nem hordoztak gólveszélyt magukban ezek a próbálkozások. 

Győzelmével a Videoton utolérte a második helyen álló Győri ETO-t, igaz a Rába-partiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

OTP Bank Liga 27. forduló
Kecskemét - Videoton 0-2 (0-1)
Kecskemét, 2000 néző, v.: Szabó Zs.
Kecskemét: Antal - Koszó, Balogh B., Varga, Forró (Mohl, 64.) - Litsingi, Patvaros, Savic, Cukic (Hegedűs, 38.) - Tököli, Bertus (Tölgyesi, 88.)
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Vinicius, Caneira, Hector (Vaskó, 65.) – Tóth, Mitrovic – Gosztonyi (Gyurcsó, 65.), Sándor, Walter – Torghelle (Nikolics, 76.)
gólszerző: Sándor (10., 72.)
sárga lap: Forró (50.), Tököli (84.), Balogh (87.), illetve Vinicius (84.)