NB I

Először nyert idegenben a Diósgyőr

  • MTI

Diósgyőri VTK 3-2-re győzött a Vasas-Híd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján. Ez volt a borsodiak első idegenbeli győzelme a mostani szezonban.

A diósgyőri játékosok örülnek a Haladás elleni győzelemnek
Kezdeményezőbb, mozgékonyabb, veszélyesebb játékot nyújtott a Vasas az első félidő elején, de a diósgyőriek védelme nem hibázott. A helyi hangosbeszélő köszöntötte a hazai csapatot, illetve Lubos Ilizi kapust abból az alkalomból, hogy az angyalföldiek kereken hatszáz perce nem kaptak gólt bajnoki meccsen. Két perccel később aztán Budovinszky Krisztián véget vetett a szériának, így a szlovák hálóőr nem döntötte meg Szűcs Lajos rekordját. Hamarosan jött a borsodiak újabb találata, amelyben Ilizi alaposan benne volt. A továbbiakban kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk felváltva forogtak veszélyben.
   
A második félidő elején kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, elvétve egy-két helyzettel. Kulcsár kis túlzással a semmiből szerzett szépítőgólt a Vasasnak, majd egy perccel később Tisza Tibor hagyott ki óriási helyzetet, egy méterről a teljesen üres kapu mellé gurított. Megélénkült a játék, az utolsó negyedórában a Vasas átvette a kezdeményezést, a DVTK célja már csak az eredmény őrzése volt, de nem jártak sikerrel, ám egy gyors gólváltás után 3-2-re mégis megnyerte az élvezetes, jó iramú találkozót.
   
A Diósgyőr legutóbb május 14-én, Kazincbarcikán nyert bajnoki meccset idegenben, igaz, az még a másodosztályban történt. A jelenlegi szezonban ez volt a borsodiak első sikere vendégként.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Vasas-Híd - Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)
Illovszky Stadion, 3000 néző, v.: Kovács J.
Gólszerző: Kulcsár D. (61.), Katona (86.), illetve Budovinszky (17.), Abdouraman (25.), Seydi (87.)
Sárga lap: Kulcsár D. (25.), Farkas I B. (30.), Gáspár (45.), Mehmedagic (71.), illetve Abdouraman (30.), Tisza (35.), Arze (49.), Luque (89.)
 
Vasas: Ilizi - Kulcsár D., Gáspár, Kovács I G., Sütő L. - Dajics, Farkas I B. (Hudson-Odoi, 61.), Mehmedagic, Katona M. - Bárányos - Simic
Diósgyőr: Rados - Vadász V., Gal, Budovinszky, Gohér G. - Arze (Takács P., 59.), Abdouraman, Lippai (Rakovic, 81.), Luque - Carreno (Seydi, 56.), Tisza