NB I

Luque bombagóljával fordított a Diósgyőr a Siófok ellen

Bár Melczer góljával az első félidő után még a Balaton-partiak vezettek, a DVTK George és Luque góljával 2-1-re megnyerte a találkozót.

Luque góljával nyert a DVTK - Fotó: dvtk.eu

A DVTK stadionjában tűzoltókocsik vízágyúval locsolták a szurkolókat a találkozó előtt, így el lehet képzelni, milyen hőségben kellett helyt állniuk a csapatoknak. A 4. percben José Luque ívelt fel a tizenhatoson belülre, de végül kifelé járt szabadrúgás. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak többet birtokolták a labdát. A 13. percben Gohér Gergő bal oldali szöglete után Milinte Árpád sem tudta pontosan, hol a labda, ám a Balaton-parti védők Mohamadou Abdouraman és L'Imam Seydi közeli próbálkozását is blokkolták.A 18. percben aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a vendégcsapat, Gohér szabálytalankodott Kecskéssel szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt Melczer Vilmos higgadtan a jobb alsóba gurította (0-1).

Ez volt a középpályás negyedik találata büntetőből ebben a szezonban. Egy siófoki ellentámadást követően meg is duplázhatta volna előnyét Horváth Károly csapata, ám Huszák Tamás tíz méterről Radosba lőtte a labdát. Nem sokkal az első félóra letelte előtt Seydi került helyzetbe, ám Milinte lábbal hárítani tudott szögletre. A Siófok továbbra sem állt be védekezni, Bozsovics révén újabb gólt szerezhetett volna. A 35. percben Gallardo kevergetett a tizenhatos jobb oldalán, beadása után honfitársa, Carreno robbant ziccerben a kapu elé, ám fölé pörgetett. A csapatok 1-0-s vendégvezetéssel vonultak a szünetre.

A fordulás után nagyobb tempóra kapcsolt az addig bágyadtan játszó DVTK. Az 54. percben Luque ívelt a csereként beállt George elé, aki öt méterről kotorta a labdát a kapuba (1–1). Az egyenlítő gól után belelkesedtek a hazaiak, a Siófok ezután már alig-alig tudott kijönni saját térfeléről. A fölénynek pedig meg is lett az eredménye: Luque vett át egy labdát középen a kaputól mintegy húsz méterről, majd ballal óriási erővel bombázta azt a bal felső sarokba (2–1). A hajrában a vendégeknek már nem volt erejük támadásokat kezdeményezni, így összességében megérdemelten nyert a hazai együttes.

OTP Bank Liga 7. forduló
Diósgyőr-Siófok 2-1 (0-1)
Gólszerző: George (54.), Luque (80.) ill. Melczer (18.-11-esből)