Premier League

Két perc alatt fordítani tudtak, így nyertek Bogdánék az Aston Villa ellen

Bogdán Ádámmal a kapuban 2-1-re nyert Birminghamben az Aston Villa vendégeként a Bolton Wanderers, úgy, hogy Petrov, valamint N’Gog találatával két perc alatt fordított a vendégcsapat. A Wanderers fontos három pontot vett el a szintén a kiesés elkerülésért küzdő hazaiaktól, így újabb lépést tett a bentmaradásért.

Aston Villa-Bolton (1-2) mérkőzés a Premier League-ben

Az első játékrészt sokkal nagyobb lendülettel kezdte a hazai gárda, sőt ki is jelenthető, hogy uralta azt, hiszen csak Bogdánnak, valamint a kapufának köszönhető az, hogy nem került már korán hátrányba a Bolton, mivel a magyar kapus hatalmas bravúrokat mutatott be, amikor pedig nem tudott védeni, akkor két alkalommal is segített a kapufa.

Az első játékrész tehát 0-0-val zárult, és sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy vajon a Villa sok kihagyott helyzete megbosszulja-e magát, vagy sem?

A második félidőt sokkal bátrabban kezdte a Bolton, ám ennek az lett az eredménye, hogy a 61. percben egy jobb oldali akciót követően N’Zogbia lőtt középre, az érkező Warnocknak pedig nem volt nehéz dolga (1-0).

A hazaiak még láthatóan ünnepeltek, amikor egy perccel később a Bolton 11-eshez jutott egy Cuellar-szabálytalanságot követően, a büntetőt pedig Martin Petrov értékesítette, ezzel villámgyorsan egyenlítettek a vendégek (1-1).

A Bolton gyors válasza láthatóan sokkolta a hazaiakat, ugyanis újabb egy perc elteltével Eagles cselezgetett a Villa 16-osán belül, majd középre passzolt David N’Gognak, aki megszerezte a vezetést a vendégeknek, így Bogdánék két perc alatt megfordították az állást (1-2).

A meccs hátralévő részét a fizikai foci jellemezte, így komoly helyzetek már nem alakultak ki, maradt a 2-1-es vendéggyőzelem. Keddi sikerével a Bolton közelebb került a kiesés elkerüléséhez, hiszen immár csak egy pont a csapat hátránya a még éppen bentmaradó pozícióban lévő, 17. Wigannel szemben, ráadásul úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak Bogdánék.

Premier League
Aston Villa-Bolton 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Warnock (61.), ill. M.Petrov (62. - 11-esből), N’Gog (63.)