Női kosárlabda Euroliga

Súlyos győri vereség Kaunasban, hazai győzelemmel javított a Sopron

  • MTI

A Győr súlyos vereséget szenvedett szerdán az A csoportban sereghajtó litván Kaunas vendégeként a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában. A Sopron hazai pályán magabiztos győzelmet aratott szerdán a lengyel Polkowice felett, ezzel 2/3-ra javította győzelem/vereség mérlegét.

Az A csoportban az újonc Győr múlt csütörtökön 106-82-re alulmaradt otthon a török Galatasarayjal szemben, így 1/3-as győzelem/vereség mérleggel várta a folytatást a Kaunas csarnokában - a hazai csapat négy vereséggel sereghajtó volt a nyolcasban. Füzy Ákos tanítványai gyengén kezdtek, és mindössze nyolc pontot hoztak össze a nyitónegyedben, a nagyszünetben pedig már 38-19-re vezetett a rivális.
   
Fordulás után maradt az osztálykülönbség a két csapat között, a baltiaknak minden összejött, miközben a magyar együttesben a 30. percben a legeredményesebb Nagynak és Őrinek is csak 7 pontja volt. A hajrában valamelyest összeszedték magukat a Rába-partiak az ürességtől kongó csarnokban, a korábban már 31 (!) ponttal is vezető Kaunas ekkorra kissé kiengedett, de sima győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.   

Az 1/4-es mutatónál tartó győriek jövő csütörtökön a cseh Prahát fogadják.

Eredmény, A csoport, 5. forduló:
Kaunas (litván)-UNI SEAT Győr 71-51 (20-8, 18-11, 22-13, 11-19)
a magyar csapat legjobb dobói: Nagy 14, Sujanova 8, Ciglar 8

 

 

 

 

Horti Dóra (b) védekezik, a lengyel Evanthia Maltsi (j) támad az Uniqa-Euroleasing Sopron - Polkowice, női kosárlabda Euroliga mérkőzésen a soproni MKB Arénában. A soproniak a múlt héten 91-60-ra kikaptak a tavaly alapszakaszgyőztes török Fenerbahce vendégeként, így 1/3-ra rontották mutatójukat. A hűség városába látogató Polkowice 1/2-nél tartott, és az első negyedben újonc létére remekül helytállt. A Krivacsevics vezette házigazdák a második szakaszban sem tudták megtörni az elszántan küzdő ellenfelet, s a félidőben 38-33 volt az állás.

Térfélcsere után beleerősített a magyar bajnok és kupagyőztes, a nyáron érkezett Zavecz és Kurasova hasznosan játszott, míg a túloldalon mindössze 6 pont született a harmadik negyedben. A magyarok orra alá a 2009-es Európa-bajnokságon sok borsot törő görög Malci csak elvétve talált a gyűrűbe. A zárószakaszban rákapcsolt a Polkowice, de már nem tudta szorossá tenni a meccset.

A 2/3-as mérlegnél tartó soproniak jövő csütörtökön az olasz Schio csarnokában lépnek pályára.

Eredmény, B csoport, 5. forduló:
Uniqa-Euroleasing Sopron - Polkowice (lengyel) 75-58 (25-19, 13-14, 16-6, 21-19)
a magyar csapat legjobb dobói: Krivacsevics 16, Fegyverneky 14, Horti 11, Zavecz 10