Nemzetközi foci

Évi nettó 6 milliót ajánl a kínai szövetség Capellónak, Lippi lehet a versenytársa

Angol sajtóinformációk szerint Kína labdarúgó-szövetsége szövetségi kapitányi és technikai igazgatói posztot ajánlott fel az angol válogatott kispadját nem rég elhagyó olasz Fabio Capellónak és honfitársának, a 2006-os világbajnok talján együttest irányító Marcello Lippinek.

Fabio Capello azt követően mondott le az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, hogy az angol szövetség az akarata ellenére megfosztotta csapatkapitányi pozíciójától a rasszista vádak miatt bírósági ügybe keveredett John Terryt.

Fabio Capello Anglia szövetségi kapitányaként 2011-ben.

A szakembert sok csapatnál látnák szívesen a kispadon, így a kínai válogatottnál is, amelynél komoly változásokat szeretnének a szövetség vezetői, miután a selejtezősorozat harmadik fordulójában búcsúztak a 2014 vb-szereplés lehetőségétől, mivel Irán és Jordánia mögött csak harmadikak lettek csoportjukban. Capellónak nem csak a felnőtt válogatottat kellene összeállítania, hanem át kellene alakítania az utánpótlásnevelést és az ország futballjának egész szerkezetét egyfajta technikai vezetőként.

Az olasz edző - akinek évi nettó 8 millió dollárt, mintegy 6,1 millió eurót ajánlottak - állítólag akkor vállalná a megbízatást, ha Franco Baldinivel dolgozhatna együtt, aki a Real Madridnál és az angol válogatottnál is a segítője volt, október óta pedig az AS Roma általános igazgatójaként dolgozik. Baldini ugyanakkor azt mondta, a szezon végéig mindenképp marad a Farkasoknál, és csak akkor dönt a jövőről.

Hasonló megkeresést Marcello Lippi, a 2006-os világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitánya is kapott, de ő a hírek szerint meg szeretné várni, hogy a nyári Eb után akad-e munka valamelyik európai válogatottnál.