Tragédia

Azonnal megölte a Corinthians táborából érkező tűzijáték a fiatal szurkolót

Tragédia történt a Libertadores Kupa szerdai, San José-Corinthians mérkőzésén. Életét vesztette a hazaiak 14 éves szurkolója, akit egy tűzijátékkal lőttek szemen.

A bolíviai Oruro város kórházának egyik orvosa elmondta a helyi médiának, hogy a fiatal drukker "agyszövete károsodott, ahogy a műanyag cső behatolt a koponyájába. Emiatt azonnal beállt a halál."

A Corinthians szurkolói a San José elleni Libertadores Kupa-mérkőzésen 2013-ban.

A tragédia miatt több Corinthians-szurkolót is letartóztattak, mivel a rendőrség szerint az ő szektorukból lőtték ki a tűzijátékot, ami a fiú halálát okozta. A hazai tábor nem sokkal az eset után a vendégek ellen fordult, "Gyilkosok!" skandálást lehetett hallani a Jesús Bermúdez Stadionban. Komolyabb incidens azonban bontakozott ki, a haláleset ellenére is befejezték a mérkőzést, 1-1 lett a végeredmény.

Adenor Bacchi, "művésznevén" Tite, a Corinthians vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón megrendülten mondta el, hogy csapata decemberi klub-világbajnoki sikerét gondolkodás nélkül odaadná, ha ezzel visszaadhatná a fiatal szurkoló életét: "Nem akarunk bármi áron meccseket nyerni. Tudom, hogy ez nem csökkenti a család fájdalmát, de elcserélném a győzelmünket a gyermek életéért."