Manchester United

Berbatov besokallt, a Tottenhamhez vagy a Dortmundhoz távozhat

Noha gólkirály lett a Premier League-ben, Dimitar Berbatov helyzete korántsem rózsás a Manchester Unitednél, tavasszal kiszorult a kezdőcsapatból, a Bajnokok Ligája döntőjére pedig még csak a keretbe sem nevezte Sir Alex Ferguson menedzser. A játékos valószínűleg távozik a nyáron az Old Traffordról, a kérők között van a Borussia Dortmund és korábbi klubja, a Tottenham is.

Hiába lett gólkirály a Premier League-ben Dimitar Berbatov, nem kell a Manchester Unitednek

Pletykák szerint Berbatov összeveszett a skót menedzserrel, aki a Rooney-Hernández párost favorizálja, és ott sem volt a Wembleyben, a Barcelona ellen 3-1-re elvesztett BL-döntőn. Ferguson ezt cáfolta a sajtónak, azt nyilatkozta, hogy a bolgár az öltözőben volt, és teljesen összetört a vereség miatt. Fergie a mellőzés okát is megindolkolta:

"Szívszorító volt ezt a lépést meghozni, de mindig azt kell néznem, mi a legjobb a csapat szempontjából. Nehéz döntés volt kihagyni Berbatovot."

"Könnyű volt kijelölnöm a kezdőcsapatot, de a cserepadon sokat gondolkodtam. Túlértékeltem a középpályások szerepét és számát, azt hittem, hogy ez a legfontosabb a Barcelona ellen. Végül Owen és Berbatov között kellett választanom, és úgy gondoltam, hogy Owen rendelkezik a több tapasztalattal, ezért neveztem őt."

A 30 éves csatárnak még egy évig érvényes szerződése van a Vörös Ördögökkel, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron távozik a gyárvárosból, és a hírek szerint a United sem kötné az ebet a karóhoz, pénzzé tennék, amíg lehet. Kérőkből bizonyosan nem lenne hiány, a friss német bajnok Borussia Dortmund élénken érdeklődik az idényben 20 gólig és négy gólpasszig jutó bolgár iránt.

A Metro című angol lap szerint korábbi klubja, a Tottenham is szívesen látná újra a soraiban Berbatovot, miután a bolgár eljátszotta esélyét az MU-nál, a BL-döntőről való mellőzése miatti reakciója volt "az utolsó csepp a pohárban" Fergusonnál. Harry Redknapp menedzser 10 millió fontot költene a transzferre. 2008 nyarán ennek háromszorosát utalta a United a Spursnek.