Eurochallenge Kupa

Szolnoki diadal az Artland Dragons ellen

  • MTI

Szolnok hazai pályán nagy csatában legyőzte kedden a csoportjában éllovas német Artland Dragonst a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa ötödik fordulójában.

Szolnok újabb sikerével megőrizte továbbjutási esélyeit Az Eurochallenge-ben már tavaly is szerepelt Szolnok 2/2-es mérleggel állt a négy forduló után, és a csoportban veretlenül éllovas Artland Dragons - amely odahaza 86-78-ra nyert a magyar bajnok ellen - igencsak kemény diónak ígérkezett. A nyitónegyed igazolta a várakozásokat, a túloldalon a három hete a Tisza-partiaknak 32 pontot szóró Peavy ezúttal is ontotta a kosarakat, ám a játékrész mégis a sérült Bádert nélkülöző házigazdáké lett. A folytatásban maradt a hatalmas küzdelem, Horváth és Grebenár remek teljesítménye ellenére a németek ideiglenesen átvették a vezetést, a félidőben viszont már 48-44 volt az állás.

Térfélcsere után megtáltosodott a nyáron honosított - és a mezőny legjobbjává előlépő - Trotter, az ellenfél azonban triplák és a négy személyi hibával a kispadon ücsörgő Peavy nélkül is tartotta a lépést, így a 30. percben 65-65-öt mutatott az eredményjelző. Az izgalmas zárónegyedben négy pontra meglépett a quakenbrücki csapat, ám Pór Péter tanítványai egy 7-0-s rohammal fordítottak, aztán jött három tripla a riválistól, csakhogy 1:48 perccel a vége előtt a 21 pontos Peavy kipontozódott. Az utolsó perc 86-85-ről indult, a hazaiknál Nikolov hatalmasat zsákolt, Mills nem hibázott a büntetővonalról, így az Artland a nagyszerűen küzdő magyar együttes otthonában veszítette el veretlenségét.

A 3/2-es mérleggel álló Szolnok egy hét múlva a ciprusi Keravnosznál zárja a csoportkört, és ha nyer, továbbjut a 16 közé.

EuroChallenge Kupa
H-csoport 5. forduló
Szolnoki Olaj-Artland Dragons (német) 90-85 (26-20, 22-24, 17-21, 25-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Trotter 20, Horváth 18, Mills 12, Grebenár 10