Bajnokok Ligája

Közepes meccsen döntetlen Nápolyban, zárkózik a Manchester City

Kroos gyors gólja és egy kiharcolt tizenegyes ellenére nem tudott nyerni a Bayern München a Napoli otthonában, miközben a Manchester City nagy nehezen legyűrte a Villarrealt a Bajnokok Ligája A csoportjában. A B jelű négyesben az Inter idegenben verte a Lille-t, és az élre ugrott.

Thomas Müller küzd a labdáért a Napoli-Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzésen
A csoport

A Napoli-Bayern München mérkőzést a hazaiak nézelődéssel, a vendégek viszont focival kezdték, ennek köszönhetően a 2. percben már 0-1 volt az állás. Boateng passzolt a jobb oldalról a tizenhatos elé, ahol Kroos átvette a labdát, majd a büntetőterületen belülről a jobb alsóba lőtt.

A gól természetesen alaposan meglepte az olaszokat, akik sok technikai hibát vétettek, többször eladták a labdát, ezekből pedig a Bajorok ígéretes akciókat vezethettek. Kroos és Gomez is lőhetett volna újabb gólt, de mindketten pontatlanok voltak.

A Napoli a félidő utolsó harmadában tudta felvenni a ritmust, a széleken többször is el tudtak menni a hazai játékosok, és egy ilyen szituációból az egyenlítés is megszületett. Cavani küldte középre a labdát laposan a jobb oldalról, az alapvonal közeléből, bent pedig Badstuber becsúszva akart menteni, ehelyett a kimozduló Neuer mellett a saját kapujába pattant róla a játékszer. A Bayern München ezzel megszakította augusztus óta íródó nagy sorozatát, és 1146 játékperc után gólt kapott. (1-1)


A szünet után újra gyorsan vezetést szerezhetett volna a Bayern, miután a játékvezető tizenegyest ítélt a javára. Paolo Cannavaro felkarjára pattant a labda a 49. percben, de azért nem tűnt jogosnak az ítélet, hiszen a védő épp elfordult, és nem mondhatnánk, hogy emelte a kezét. Mindenesetre a bíró megadta, Gomez azonban nagyon gyengén lőtte, így az oldalt eltaláló De Sanctis könnyedén magához ölelte a labdát.

A folytatásban lassacskán mindkét csapat egyre inkább a védekezésre, és az egy pont biztos megszerzésére koncentrált, így csak egy-egy kósza helyzet alakult ki a hajrában. Nem is változott az eredmény, megosztoztak a csapatok a pontokon.

A Manchester City-Villarreal találkozó első félidejének forgatókönyve is hasonló volt a másik találkozóéhoz, hiszen Rossi lövése után Cani már a 4. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek a kipattanóból. (0-1)

Az angol együttes nem omlott össze a korán kapott góltól, többet birtokolta a labdát, és sorra alakított ki lehetőségeket. Nasri és Dzeko ugyan többször is lesre futott, de Kolarov lövését a kapusnak kellett védenie, ahogy David Silváét is a 24. percben. Az egyenlítés a félidő hajrájában jött össze a Citynek, igaz, ehhez igénybe vették Marchena segítségét is, aki összehozott egy öngólt Kolarov bal oldali beadásából. (1-1)

  A második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az egyik oldalon Dzeko és Kolarov volt különösen aktív, a másikon pedig Rossi. Ezen a találkozón a véghajrában megszületett a döntés, a csereként beállt Agüero 93. percben szerzett góljával hazai győzelem született, azaz a Manchester City ki tudta használni, a másik két együttes döntetlenjét, és közelebb zárkózott hozzájuk. (2-1)


B csoport

A Lille-Internazionale mérkőzésen a kezdő sípszótól érződött a vendégek játékán, hogy érzik, nagy hibát követtek el a hétvégi bajnoki vereségükkel, és mindent megtettek azért, hogy gyorsan megszerezzék a vezetést. Ennek ellenére sok helyzetük nem volt, és Eden Hazard is próbálkozhatott Julio Cesar kapuja előtt.

A 21. percben aztán egy felpattanó labdát az addig is nagyon akaró Pazzini kapásból Enyeama kapujába vágott, így juttatva előnyhöz csapatát. (0-1)

A folytatásban olasz módra hátrébb húzódtak a milánóiak, és a Lille-nek voltak is lehetőségei ennek köszönhetően, de azok többnyire Joe Cole-ra jöttek ki, aki nem volt épp a topon, mindenhova lőtt, csak kapura nem. 

A mérkőzés utolsó szakaszában az Inter már leginkább az eredmény tartásával volt elfoglalva, és sikerrel is jártak, azaz megszerezték második győzelmüket a csoportban, amivel annak élére ugrottak, az egyaránt 4 pontos CSZKA Moszkva és Trabzonspor elé.

Bajnokok Ligája
3. forduló, keddi mérkőzések
A csoport
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 1-1 (1-1)
gólszerzők: Badstuber (39. - öngól), illetve Kroos (2.)
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 2-1 (1-1)
gólszerzők: Marchena (43. - öngól), Agüero (90+4.), illetve Cani (4.)
B csoport
Lille (francia)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
gólszerző: Pazzini (21.)
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Doumbia (29., 86.), Cauna (76.)
C csoport
Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
gólszerző: Rooney (64., 90+2. - mindkettőt büntetőből)
kiállítva: Perendija (89.), illetve Vidic (67.)
FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 0-2 (0-1)
gólszerzők: Bruno César (20.), Cardozo (75.)
kiállítva: Emerson (86.)
D csoport
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 4-0 (1-0)
gólszerzők: Benzema (19.), Khedira (48.), Lloris (55. - öngól), Ramos (81.)
Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-0)
gólszerzők: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)