Snooker

O'Sullivan negyedszer is világbajnok, és nem vonul vissza

  • Tóth Tamás

Hétfőn lezajlott a sheffieldi snooker világbajnokság utolsó napja, ahol a döntő harmadik etapját Ronnie O’Sullivan 10-7-es előnyből kezdhette meg Ali Carterrel szemben.

A délutáni játék során a 36 esztendős O’Sullivan tovább tudta növelni az előnyét (15-10), és ekkor már szinte borítékolható volt, hogy a "Rakéta" megnyeri a negyedik világbajnoki címét (2001, 2004, 2008).

Az esti sessionben a "Kapitány" nem tudott komoly ellenállást tanúsítani O’Sulivannel szemben, aki 18-11-re győzelmeskedett. Külön érdekesség, hogy 2008-ban ugyanez a párosítás volt a fináléban, akkor O’Sullivan még simábban, 18-8-ra diadalmaskodott a Crucible Színházban.

Ronnie O'Sullivan fiával ünnepli a győzelmét a snooker világbajnokságon Sheffieldben 2012-ben.

A második világbajnoki ezüstérmét begyűjtő Carter 125 000, míg a világbajnok O’Sullivan 250 000 angol fontot tehetett zsebre.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a régi-új bajnok eloszlatta a visszavonulásával kapcsolatos pletykákat, és megígérte, hogy 4-6 hónap pihenő után a következő szezonban is asztalhoz fog állni a legnagyobb tornákon: "Nagyon örülök, hogy negyedszerre is világbajnok tudtam lenni. Ez volt életem legjobb vb-je, sohasem játszottam még ilyen jó formában. Ali fantasztikus snookeres, mindent tud a játékról, de most nekem sikerült begyűjteni a címet."

"Roonie" a vele kapcsolatos pletykákat is igyekezett eloszlatni: A visszavonulásommal kapcsolatban nem értem az embereket. Higgyék el, még lesz egy-két jó versenyem, és amikor befejezem a snookert, azt időben tudatni fogom a nagyközönséggel."

O’Sullivan az idei világbajnokságon gyakorlatilag minden egyes ellenfelét lesöpörte az asztalról, és ezzel újból megmutatta, hogy ő a világ egyik legjobb játékosa, és a közeljövőben is számolni kell vele.

Snooker világbajnokság
Ronnie O’Sullivan útja a világbajnoki címig
Ronnie O’Sullivan – Peter Ebdon: 10-4
Ronnie O’Sullivan – Mark Williams: 13-6
Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson: 13-10
Ronnie O’Sullivan – Matthew Stevens: 17-10
Ronnie O’Sullivan – Ali Carter: 18-11