Premier League

Hivatalos, Brendan Rodgers a Liverpool új menedzsere

A várakozásoknak megfelelően pénteken délelőtt sajtótájékoztatón bemutatták a Liverpool új menedzserét, a Swansea-től érkező Brenadan Rodgerset. A 39 éves északír szakemberrel hosszú távú szerződést kötött a tulajdonos.

A 39 éves szakember komoly sikereket ért el a Swansea trénereként, az ott töltött első szezonjában az angol élvonalba vezette a csapatot, majd a most zárult idényt a 11. helyen zárta.

A Vörösök tulajdonosi jogait birtokló Fenway Sports Group (FSG) két és fél hete közös megegyezéssel vált el Kenny Dalglish menedzsertől, akivel hat év után ugyan ismét kupát nyert az együttes (Ligakupa), és az FA-kupában is a döntőig menetelt, de a Premier League-ben csalódást keltően szerepelt, csak a nyolcadik helyen végzett. Az FSG ezután Roberto Martínezzel kezdett tárgyalni, miután engedélyt kapott erre a Wigantől. Sokáig a 38 éves spanyol tűnt a befutónak, de a hírek szerint nem tetszett neki a tulajdonosi kör elképzelése (a klub gyökeres átalakulások előtt áll, létrehoznak egy - a menedzsert is felügyelő - sportigazgatói posztot, illetve további két igazgató is tevékenykedne), így került a képbe a Swansea-t tavaly a PL-be feljuttató, idén látványos támadófutballal a 11. helyre vezető Rodgers, aki a mai bejelentés szerint az első számú jelölt volt a posztra.

"Óriási megtiszteltetés ez a lehetőség, szeretném megköszönni John Henrynek, Tom Wernernek és az FSG-nek, hogy bizalmat szavaztak nekem egy ilyen fantasztikus klubnál. Nagyon izgatott vagyok, és várom, hogy elkezdjük ezt a nagyszabású projektet. Ezennel ígéretet teszek, hogy életemet a Liverpool FC-nek fogom szentelni, hogy megvédjem és felvirágoztassam a Liverpool Futball Club elveit és hagyományait a pályán és azon kívül" - mondta székfoglalójában Rodgers.

A fő részvényes, John Henry elmondta, hogy hosszú távú szerződést kötöttek az északír szakemberrel. "Nem várunk csodát egyik napról a másikra, de meggyőződésünk, hogy azon az úton kell haladnunk, ami a Premier League-elsőség felé vezet." A klub 1990-ben volt utoljára bajnok, az első PL-arany még várat magára.

"Brendan stílusa és játékfelfogása pontosan megfelel annak, amit látni szeretnénk az Anfielden. Az az agresszív támadófutball, amit a Swansea-től láthattunk az elmúlt szezonban, remek példa erre. De nem csak ez győzött meg minket arról, hogy ő a mi emberünk, hanem az az alázat és elkötelezettség is, ahogyan Brendan végzi munkáját" - tette hozzá Tom Werner elnök.

A fiatal tréner (játékos-pályafutásának egy sérülés vetett véget 20 évesen), 22 évesen máris a Reading akadémiáját igazgatta. Innen José Mourinho csábította a Chelsea utánpótlásához. Menedzseri karrierjét a Watfordnál kezdte 2008-ban, ezután a Readinghez került, majd 2010 nyarán szerződött az akkor másodosztályú Swansea-hoz, amelyet a Premier League-be juttatott a rájátszás megnyerésével. A mostani szezonban többek között az Arsenal, a Manchester City vagy éppen a Liverpool skalpját megszerezve, látványos játékkal a Hattyúk a 11. helyen zárták az idényt.

Rodgersért kompenzációt fizetett a Liverpool a Swansea-nak (körülbelül 5 millió fontot), és nemcsak ő, hanem komplett stábja a Mersey partjára költözik Walesből.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!