Férfi vízilabda

Hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Kemény-csapat a Vodafone Kupát

  • MTI

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone Kupa férfi vízilabdatornát, miután a vasárnapi zárómérkőzésén 14-6-ra jobbnak bizonyult az orosz csapatnál.

Steinmecz Ádám küzd a védőjével - Fotó: MTI

Kemény Dénes világbajnokságra készülő együttese pénteken a görögöket verte 16-10-re, szombaton pedig a németek ellen győzött 11-6-ra.
A magyarok mögött a görögök lettek a másodikak, míg a németek a harmadikak. Az oroszok pont nélkül zártak az utolsó helyen.

Támadásban meglehetősen sok hibát hozott az első negyed mindkét oldalon, a védekezés ugyanakkor az olimpiai bajnoki címvédő magyarok és az oroszok részéről is jónak bizonyult, elsősorban a két kapus teljesítményének köszönhetően.

A második nyolc percben sokkal pontosabban fejezte be akcióit a magyar válogatott, s bár közben az ellenfélnek is sikerült kétszer bevennie az egyébként nagyszerűen védő Szécsi kapuját, a nagyszünetre megnyugtató előny birtokában vonulhatott a hazai gárda (7-3).

A folytatásban az oroszok körülményes, lassú támadásokat vezettek, ennek következtében – és a remek magyar védekezésnek is köszönhetően – csak egy gólt szereztek, míg Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai ismét három találattal szórakoztatták a szurkolókat.

A mérkőzés képe az utolsó nyolc percre sem változott, így a magyar csapat látványos, könnyed játékkal, megérdemelten nyert nyolcgólos különbséggel a szebb napokat látott orosz együttes ellen.

A magyar válogatott összességében jó játékkal, a papírformának és a várakozásnak megfelelően magabiztosan nyerte meg a pénteken kezdődött tornát. A második helyet a görögök, a harmadikat pedig a németek szerezték meg, míg utolsóként - pont nélkül - az oroszok zártak.

Vodafone Kupa
Magyarország-Oroszország 14-6 (3-1, 4-2, 3-1, 4-2)
legjobb magyar góldobók: Hárai 4, Varga Dániel, Varga II Zsolt, Madaras 2-2