Bajnokok Ligája

Nyert a Zenit, de két potyagólt kapott a Benficától

A Zenit 3-2-re múlta felül a Benficát hazai környezetben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Óriási küzdelemben nyert a Zenit - Fotó: AFP

Dermesztő hidegben futottak ki a csapatok a pályára a Zenit-Benfica Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén. A hidegnél már csak a pálya talaja volt rettenetesebb, de a játékvezető alkalmasnak találta a mérkőzésre. A vendégeknél meglepetésre a két argentin sztár, Saviola és Aimar is csak a kispadon kapott helyet. Ugyanott ült a másik oldalon Huszti Szabolcs, a magyar szélső is. A 20. percben kissé váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Cardozo közepes szabadrúgását Zsevnov csak maga elé tudta ütni, a kipattanóra pedig érkezett Maxi Pereira és a kapuba gurított (0-1).

A kapott gól után egyből magához tért a Zenit, hét perccel később  Hubocan bal oldali beadását Sirokov kapásból zúdította a kapuba (1-1). Fél óra elteltével Aimar pályára is lépett Rodrigo helyén. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

A fordulás után visszavett a Benfica, a Zenit pedig erőltette a támadásokat, de tiszta ziccerekig nemigen jutott. A 68. percben Bisztrov maga is meglepődött mekkora helyzetbe került, de lövése kapu fölé szállt. Három perccel később azonban fordított a hazai együttes: Kerzsakov oxival tette Bisztrov elé a labdát a jobb oldalon, akinek a beadását Szemak szintén sarokkal, maga mögül kanalazta a labdát a kapuba (2-1). A 88. percben a semmiből egyenlített a portugál együttes, Gaitán harmatgyenge lövését Zsevnov Cardozo lábára ütötte, aki két méterről a kapuba pöckölt (2-2). Még ugyanebben a percben ismét megszerezte a vezetést az orosz együttes, az Artur térdéről lepattanó labdát ugyanis ismét Sirokov bombázta a kapuba (3-2). Így bár nyert a Zenit, de nem lehet maradéktalanul elégedett.

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Zenit Szentpétervár (orosz) - Benfica (portugál) 3-2 (1-1)
Gólszerző: Sirokov (27., 88.), Szemak (71.) ill. Pereira (20.), Cardozo (87.)