Alpesi sí

Hóhiány miatt törölhetik a versenyeket Leviben

  • VNA

Továbbra sem jött meg a hideg idő Leviben, így törlésre kerülhetnek a jövő hétvégére tervezett alpesi sí Világkupa versenyek.

Bár korábban többen is bizakodva nyilatkoztak az előkészületekről, könnyen lehet, hogy mégis törölni kell a november 12-13-ára tervezett alpesi sí Világkupa versenyeket Leviben. A északi-sarkkör felett található finnországi kisvárosban ugyanis továbbra is enyhe az időjárás, így a hókészítő berendezések sem használhatóak. Ezt erősítette meg a Nemzetközi Síszövetség (FIS) versenyigazgatója, Hans Pieren is, aki a helyszínen személyesen győződött meg a körülményekről.

„Már csak egy csoda mentheti meg a versenyeket. Nem találtam olyan időjárás előrejelzést, amely reményre adhat okot számunkra” - mondta egy svájci portálnak nyilatkozva Pieren. Leviben eddig egyetlen egyszer, 2007-ben maradt el a verseny, most viszont könnyen lehet, hogy a finnországi műlesikló futamokat ismét törölni kell a versenynaptárból. A törlésről végleges döntés csütörtökre várható, azonos időpontban más helyszín rendezőként történő beugrása viszont egyelőre valószínűtlennek tűnik.